Pellegrini sa pripojil k výzve politikom predsedu BBSK Luntera

ta3/TASR
9.6.2023 15:34

K výzve predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Ondreja Luntera politikom sa podpisom pripojil predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Adresovaná je tým, ktorí kandidujú v parlamentných voľbách 30. septembra. Informovali o tom na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici.

Pellegrini sa pripojil k výzve politikom predsedu BBSK Luntera
TASR - Martin Baumann

Výzvu s názvom Nežiadame zázraky, chceme spoluprácu v máji predstavila iniciatívna skupina predstaviteľov miest a obcí BBSK. Prihlásilo sa k nej aj banskobystrické krajské zastupiteľstvo. Tvorí ju sedem požiadaviek v troch okruhoch. Pellegrini povedal, že majú pomôcť s dlhodobo neriešenými problémami ľudí na Slovensku a hlavne v regiónoch. "Týkajú sa oblasti infraštruktúry i celkového postavenia slovenskej samosprávy k centrálnej vláde. Pretože po tridsiatich rokoch musíme začať riešiť a opravovať veci, ktoré nefungujú," objasnil s tým, že body, ktoré sú vo výzve, podporuje.

Predseda BBSK podotkol, že sú v nej verejné služby pre obyvateľov a spoluprácu Pellegriniho víta. "Je to dôležitá podpora. Dúfam, že k nemu postupne pribudnú aj ďalší predstavitelia demokratických strán a hnutí," poznamenal. "V najbližších dňoch mám rokovanie s predstaviteľmi Progresívneho Slovenska, na ktorom sme už predbežne dohodnutí. A rovnako tak s KDH," ukončil Lunter.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok