Remišová a Valášek nepodporia schôdzu iniciovanú Smerom-SD. Republika áno

ta3/TASR
9.6.2023 14:23

Nezaradení poslanci Národnej rady SR Veronika Remišová zo strany Za ľudí a Tomáš Valášek z Progresívneho Slovenska nepodporia mimoriadnu schôdzu iniciovanú Smerom-SD. Naopak, poslanci okolo Milana Mazureka v hnutí Republika rokovanie podporia.

T. Valášek bude hlasovať za odvolanie vlády, podporuje predčasné voľby
TASR - Michal Svítok

"Smer-SD inicioval mimoriadnu schôdzu k svojim  dezinformáciám, ktoré šíri. Keby Smer-SD zvolal rokovanie mimoriadnej schôdze o nejakom užitočnom zákone na pomoc ľuďom, určite by sme uvažovali o podpore otvorenia schôdze," uviedla strana Za ľudí, ktorej predsedníčkou je Remišová. Apeluje pritom na vyvracanie dezinformácií.

"Ide o priehľadnú snahu robiť si predvolebnú kampaň založenú na dezinformáciách a strašení ľudí," skonštatovalo Progresívne Slovensko s tým, že aj preto Valášek rokovanie nepodporí.

Nezaradení poslanci z hnutia Republika skonštatovali, že líder Smeru-SD Robert Fico sa pridal k tomu, čo už dlhšie hovoria. "Cudzie vlády ovplyvňujú politiku na Slovenku a s podporou vybraných médií vyvolávajú napätie v spoločnosti," dodalo hnutie.

Smer-SD chce rokovať o téme prípadného neoprávneného ovplyvňovania parlamentných volieb. Hovorí o tom v súvislosti s kampaňou NATO a rokovaním slovenských úradníkov v Bruseli. Strany OĽANO a priatelia či SaS už avizovali, že rokovanie nepodporia. Nezaradení poslanci pôsobiaci v Hlase-SD plánujú schôdzu podporiť. Sme rodina o tom ešte má diskutovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok