Klus zvažuje svoju politickú budúcnosť. Rokuje s viacerými stranami

ta3 TASR
8.6.2023 11:35

Poslanec Národnej rady SR Martin Klus (nezaradený), ktorý koncom minulého roka odišiel zo SASKY, rokuje s viacerými stranami o svojej politickej budúcnosti. Zatiaľ nepovedal, či bude kandidovať v septembrových parlamentných voľbách.

brfv
TASR/Pavol Zachar

"V týchto dňoch veľmi pozorne sledujem najmä spájanie politických subjektov a zaujímavé dopĺňanie kandidátiek jednotlivých strán, čo bude celkom iste jeden z faktorov môjho rozhodnutia," uviedol Klus. Za kľúčové označil nenechať prepadnúť hlasy stredopravého voliča.

Poslanec tiež skonštatoval, že "po nepríjemnej politickej jeseni a ešte nepríjemnejšej jari" sa mu už v politike veľmi pokračovať nechcelo. "Na druhej strane cítim veľký tlak mnohých, ktorí tvrdia, že by bolo chybou vyprázdniť politický priestor pre deštruktívny typ politikov, ktorí mali v posledných dekádach navrch," skonštatoval. "Mám posledné štyri týždne, aby som vyhodnotil, ktorý z týchto scenárov u mňa dostane prednosť," doplnil s tým, že od niektorých strán už dostal konkrétne ponuky.

Klus odišiel zo SASKY v decembri 2022 po tom, ako strana iniciovala návrh na vyslovenie nedôvery vláde. Už predtým vystúpil aj z klubu strany. 

Klus sa tiež uchádzal o post člena Európskeho dvoru audítorov. V marci výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu odporučil plénu neschváliť ho do tejto funkcie. Klusovu nomináciu napokon vláda stiahla po tom, ako sa vzdal kandidatúry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok