Klus: Ak by Fico a Pellegrini boli agenti Kremľa, nesprávali by sa inak. Smer krivo obviňujú, reagoval Blaha

ta3/Dominik Pálka
31.5.2023 21:09

Bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus si myslí, že sa prejavuje krátke časové obdobie pred voľbami. "Padajú zábrany," povedal. Ľuboš Blaha v Téme dňa uviedol, že Smer čelí "primitívnym" a "krivým" obvineniam.

Opozičný Smer a tarabovci chcú zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu. Vytočila ich pracovná cesta našich úradníkov do Bruselu. Smer tvrdí, že v Bruseli mali žiadať intervenciu NATO a Európskej únie proti opozícii. Bývalý minister obrany Jaroslav Naď mu poslal jasný odkaz: Súčasťou delegácie boli aj úradníci, ktorých v minulosti nominoval ešte Smer.

Premeškali sme dobu, hovorí Klus

"Sme štyri mesiace pred voľbami, dá sa očakávať, že padajú zábrany. Mňa mrzí, že s konšpiráciami začíname pracovať až teraz. Možno sme premeškali dobu," povedal bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus.

Poslanec parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD) uviedol, že "situácia je vážna. Smer musí čeliť obvineniam, ktoré sú krivé a primitívne"

"Jaroslav Naď bez dôkazov povedal, že strana Smer je platená Moskvou. To sú spôsoby afrických diktátorov a nie demokratických politikov," kritizoval Blaha. Tvrdí, že Smer má dôkaz o tom, že predstavitelia štátnych úradov označujú politickú opozíciu za hybridnú hrozbu.

Klus považuje teórie o zmanipulovaných voľbách za "veľmi nešťastný precedens". "Ak prestanú občania veriť voľbám, tak nás môžu čakať smutné časy. Nerozumiem tomu, prečo to časť politického spektra otvára," dodal.

Blaha kritizoval poslancov

"Ľudia majú obavy, že voľby môžu byť zmanipulované, pretože tu je veľký geopolitický záujem, aby Slovensko bolo prekladiskom zbraní na Ukrajinu," povedal Blaha. Kritizoval, že koaliční poslanci nepodporili návrh na automatické zverejňovanie zápisníc.

Klus oponoval. "Takéto pochybnosti tu doposiaľ neboli. Považujem to za hanebnú súčasť politického boja," uviedol. Vysvetlil, že návrh nepodporil, pretože bol predložený stranou ĽSNS. "Ruská federácia ovplyvňovala voľby vo viacerých krajinách. Preto tu táto obava bola a preto sa v NATO zaoberáme otázkou, ako predísť tomu, aby sa niečo takéto stalo aj na Slovensku."

"Čo sa týka opozície, tak konkrétni štátni úradníci prejavili obavu z toho, že už tu máme dnes niektorých aktérov. Menovite Fica alebo Pellegriniho a ďalších, ktorí sa niekedy správajú, ako keby boli agenti Kremľa. Ak by boli agentmi Kremľa, nerobili by to inak," kritizoval Klus. Ľuboš Blaha si myslí, že najväčšie hrozby sa nachádzajú doma a nie v zahraničí.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok