Ukrajinci podnikli nočný tankový útok na juhu krajiny, tvrdí ruská strana

ta3 ČTK
8.6.2023 09:52

Ukrajinské sily v noci podnikli prvý veľký tankový útok na fronte v Záporožskej oblasti, tvrdí predstaviteľ Ruskom dosadenej správy okupovanej časti tohto juhukrajinského regiónu Vladimir Rogov, ktorého vyjadrenie zaznamenal okrem iného nezávislý server Meduza.

Kyjevom otriasli výbuchy. Ukrajina hlási zostrelenie ruských hypersonických striel
TASR/AP

Ukrajinský generálny štáb v rannom prehľade situácie na bojisku len poznamenal, že ruské jednotky na záporožskom a chersonskom úseku frontu na juhu Ukrajiny pokračujú v obrane.

Ukrajinci zaútočili pri meste Orichiv, ležiacom asi 60 kilometrov juhovýchodne od Záporožia, napísal v sociálnej sieti Rogov. Išlo podľa neho o prvý taký veľký nočný útok ukrajinských síl na záporožskom fronte. Medzi obcami Mala Tokmačka a Novodanylivka sa rozpútali "boje vysokej intenzity". Rogov tvrdí, že sa ruským silám podarilo útok odraziť. Ďalšie okupované mesto v Záporožskej oblasti, Tokmak, sa podľa Rogova stalo terčom ostreľovania z diel a raketometov HIMARS, ktoré Ukrajine dodali Spojené štáty.

Podobné tvrdenia znepriatelených strán nemožno v podmienkach vojnového konfliktu bezprostredne overiť z nezávislých zdrojov. Kyjev v minulých dňoch odmietal opakované tvrdenia ruských zdrojov o tom, že už začala dlho pripravovaná protiofenzíva ukrajinských síl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok