Ruské pohraničné mesto Šebekino je opäť ostreľované. Evakuovali tisíce obyvateľov

TA3 ČTK
6.6.2023 10:36

Šebekinský okres v ruskej Belgorodskej oblasti susediacej s Ukrajinou je opäť ostreľovaný, uviedli miestne úrady. Zároveň vyzvali obyvateľov, aby sa schovali do pivníc, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na správy zo sociálnych sietí.

Ruské pohraničné mesto Šebekino je opäť ostreľované. Evakuovali tisíce obyvateľov
TASR/AP

Ruské mesto Šebekino a jeho okolie, ležiace pri hraniciach s Ukrajinou, sa opakovane stali terčom ostreľovania a náletov dronov, ktoré si vynútili evakuáciu tisícov obyvateľov. V minulých týždňoch sa stali aj cieľom nájazdov ozbrojencov, ktorí sa hlásia k ruským odporcom režimu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Ukrajinské sily sa k útokom na ruské územie nehlásia. Belgorodská oblasť, podobne ako ďalšie ruské regióny susediace s Ukrajinou, od začiatku ruskej invázie pomerne často hlási útoky na svojom území. 

V oblasti, ktorá okrem iného susedí s ukrajinskou Charkovskou a Sumskou oblasťou, sa podľa tamojšieho gubernátora situácia v poslednej dobe zhoršila. Gubernátor Vjačeslav Gladkov v posledných dňoch takmer pravidelne informuje o ostreľovaní pohraničného regiónu zo strany Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok