Top udalosti týždňa: Matovič neodmietol Ódora, Hells Angels na Slovensku, osemnásty ročník GLOBSECu, Čaputová privítala Macrona

ta3 tasr čtk
4.6.2023 18:32

OĽANO podporí vládu Ľudovíta Ódora len po splnení dvoch podmienok. Gang Pekelní anjeli navštívili Slovensko. V Bratislave sa konal GLOBSEC. Prezidentka SR Zuzana Čaputová privítala na Slovensku francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Zhrnuli sme pre vás najdôležitejšie udalosti uplynulého týždňa.

Top udalosti týždňa: Matovič neodmietol Ódora, Hells Angels na Slovensku, osemnásty ročník GLOBSECu, Čaputová privítala Macrona
TASR - Pavel Neubauer

Motorkársky gang v Šamoríne

Pekelní anjeli, po anglicky Hells Angels, je motorkársky gang spájaný s násilím a trestnou činnosťou, ktorý navštívili Slovensko. V Šamoríne sa konalo podujatie Hells Angels Motorcycle Club World Run. Stretnutie sprevádzalo značná pozornosť od policajných zložiek.

Členovia HAMC organizácie využívajú svoj klub na trestnú činnosť. Zahŕňa obchodovanie so zbraňami a s drogami. Vláda Spojených štátov amerických označila HAMC za motorkársky gang a zakázala vstup do USA každému cudziemu štátnemu príslušníkovi, ktorý je jeho aktívnym členom. HAMC každoročne organizuje veľké podujatie s názvom World Run, kde sa stretávajú členovia z celého sveta, píše sa na oficiálnej webovej stránke amerického veľvyslanectva na Slovensku.

Na minulých podujatiach World Run došlo k násiliu, vrátane incidentu v Grécku v roku 2015, kde členovia gangu zbili tamojšieho občana, ktorý neskôr podľahol zraneniam.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 6
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok