Popradské združenie prišlo s návodom, ako lacnejšie získať tepelné čerpadlá

ta3
4.6.2023 13:06

Popradské združenie, zaoberajúce sa ochranou spotrebiteľských práv, ponúka návod, ako lacnejšie získať tepelné čerpadlá. Sú to síce vysoko efektívne energetické zdroje, no náklady na ich získanie sú stále privysoké. Popradčania organizujú skupinové nákupy týchto zariadení.

O tepelné čerpadlá je v súvislosti s energetickou krízou mimoriadny záujem. Výrobcovia nestíhajú pokrývať dopyt.

Obchodný manažér výrobcu tepelných čerpadiel Gabriel Pupák: "Objednávky nám oproti minulému roku vystúpili až o 96 percent. Čiže objednávok je podstatne viac, ako stíhame vykrývať."

Na nové tepelné čerpadlo čakajú klienti nezriedka aj viac ako päť mesiacov. Veľký dopyt drží ceny vysoko. Popradské spotrebiteľské združenie využíva filozofiu za veľký nákup veľká zľava.

"Podarilo sa nám pre spotrebiteľov vyrokovať s dodávateľom na dva druhy modelov výhodné podmienky," informuje projektová koordinátorka Spoločnosti ochrany spotrebiteľov Poprad Petra Čakovská.

Popradčania chcú zhromaždiť čo najväčšiu skupinu záujemcov o tepelné čerpadlá. Ak sa to podarí, cena pre nich bude nižšia o štvrtinu.

Michaela Rafajová, Spoločnosť ochrany spotrebiteľov Poprad: "Spustili sme stránku, kde sa môžu záujemcovia o tepelné čerpadlo vzduch-voda zaregistrovať a táto registrácia bude funkčná do 30. júna. Je to veľmi jednoduchý proces."

Popradské združenie už organizovalo kolektívny nákup fotovoltaických systémov. V tomto prípade docielilo pre záujemcov zľavu od desiatich do osemnástich percent.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok