Autobusové zastávky v Dubnici nad Váhom nutne potrebujú rekonštrukciu. Problémom sú súkromné pozemky

ta3
3.6.2023 21:07

Autobusové zastávky na frekventovaných miestach v Dubnici nad Váhom nutne potrebujú opraviť. Nemajú prístrešky, osvetlenie, ani miesto na sedenie. Radnica má ale obmedzené možnosti. Zanedbané zastávky totiž stoja na súkromných pozemkoch.

Autobusové nástupište pri strojárskom závode v Dubnici rozpoznajú ľudia podľa rozbitého betónu v strede parkoviska a stĺpu s cestovným poriadkom. Ide o zastávky, na ktorých denne čakajú na spoj desiatky ľudí. Okolo nich jazdia kamióny, autobusy a osobné autá.

"Vzniká tu chaos. Nie je to tu bezpečné," hovorí obyvateľ Dubnice nad Váhom. Pred slnečnou páľavou či dažďom sa nemajú kde skryť. Do piatich rokov naviac vyrastie v blízkosti priemyselnej zóny aj nové sídlisko. Modernizáciu zastávok by ľudia uvítali.

"Zišlo by sa tu vybudovať nejaký menší pekný prístrešok, kde nebude ľuďom, ako sa hovorí, ťahať na chrbát ani na nohy," priznáva obyvateľ Dubnice nad Váhom. Mesto s touto požiadavkou oslovili obyvatelia len prednedávnom. Vedenie má ruky zviazané, pozemok mestu nepatrí.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok