Šokovala ma Ódorova bezmocnosť, hovorí Fico. Sulík ho obhájil, že na seba zobral ťažký údel

ta3/SB
4.6.2023 12:45

Stretnutia predsedu vlády Ľudovíta Ódora s lídrami politických strán sa skončili. Programové vyhlásenie vlády má byť známe do dvoch týždňov. Nový premiér rokoval aj s Robertom Ficom (Smer-SSD) a Richardom Sulíkom (SASKA), ktorí boli hosťami relácie ta3 V politike. Toto sú ich aktuálne vyjadrenia.

sulik_fico_1.jpg
TA3

Cesta do volieb

Sulík informoval, že top témami SASKY sú zdravotníctvo a školstvo. Strana už predstavila dva tímy a má už hotový aj volebný program. Oznámil, že ešte predstaví dva tímy. "Problémom sa nevyhýbame. Nestrkáme hlavu do piesku," hovorí. Podľa neho je dôležité poriadne sa pripraviť na voľby, preto nevidí zmysel teraz chodiť po diskusiách a "okydávať" politických oponentov. SASKA má podľa neho dlhodobo najlepší program, za čo ho Fico vysmial a uviedol, že sa stále "moce" okolo piatich percent.

Sulík Fica kritizoval, že jeho strana šíri strach. Ten reagoval, že Smer sa sústredí predovšetkým na témy ako je zdražovanie či zmena fixácií hypoték, čo chce vyriešiť štátnou bonifikáciou úrokových sadzieb. "Chceme predovšetkým ukľudniť spoločnosť. Je taká rozjatrená," myslí si. SASKU obvinil, že vždy ujde od zodpovednosti. "Určite bude témou konsolidácia verejných financií. Pre mňa čísla nie sú cieľom, tým je životná úroveň," vyhlásil líder Smeru. 

Oznámil, že kandidátku predstaví okolo 20. júna. "Je 50-percentná šanca, že budeme v opozícii a 50-percentná šanca, že budeme vo vláde," dodal. Pripomenul, že jeho strana nebude spolupracovať so stranou, ktorá chce vystúpenie Slovenska z NATO alebo EÚ. Moderátor predsedovi Smeru pripomenul, že Rebublika má cieľ vystúpiť z NATO napísaný na svojom webe. Fico reagoval, že Smer zo spolupráce nevylučuje nikoho a stále tvrdí, že by s ním mal spolupracovať Hlas. 

Sulík pripomenul, že SASKA Smer zo spolupráce vylučuje. Tvrdí, že rozoštváva spoločnosť. Dôležité podľa neho je, kto skončí s akým výsledkom a programové vyhlásenie vlády.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť tu.

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok