Výmena síl. Z Bachmutu sa stiahli takmer všetci vagnerovci, oznámil Prigožin

ta3 tasr
3.6.2023 08:15

Zakladateľ ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin oznámil, že takmer všetci jeho bojovníci sa už stiahli z dobytého východoukrajinského mesta Bachmut. Informuje o tom agentúra DPA.

Prigožin v piatok večer uviedol, že z Bachmutu sa stiahlo už 99 percent vagnerovcov. "Všetky pozície boli v príslušnom poradí odovzdané (ruskému) ministerstvu obrany," povedal.

Šéf vagnerovcov avizoval stiahnutie svojich žoldnierov na začiatok júna. Teraz uviedol, že zo strany ukrajinských ozbrojených síl už nedošlo k žiadnym "provokáciám". Dodal, že jeho jednotky sa stiahnutú z frontovej línie, naďalej však zostanú dislokované v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.

Veliteľ ukrajinských pozemných síl Olexandr Syrskyj informoval, že ukrajinská armáda zastavila boje v okrajových častiach Bachmutu a sústredí sa na iné úlohy. Prigožin oznámil 20. mája — po mesiacoch krutých bojov — dobytie tohto mesta, ktoré malo pred vojnou 70 000 obyvateľov. Zároveň už vtedy avizoval, že jeho vojaci sa z mesta začnú sťahovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok