Rusko zaznamenalo pri Bachmute najmenej 60 tisíc obetí, tvrdí západný predstaviteľ

ta3/ TASR
2.6.2023 11:11

Rusko utrpelo počas svojej snahy o dobytie východoukrajinského mesta Bachmut najmenej 60 tisíc obetí, pričom ide o počet ranených i mŕtvych. TASR o tom informuje podľa správy televízie Sky News, ktorá sa odvoláva na nemenovaného západného predstaviteľa.

Nad väčšinou Ukrajiny bol vyhlásený letecký poplach, sú prvé obete
TASR/AP

Úspech pri dobýjaní Bachmutu ohlásilo Rusko minulý týždeň. "Odhadujeme, že dobytie Bachmutu zrejme Rusko stálo 60 tisíc obetí počas rok trvajúceho boja v sektore Bachmut-Popasna," uviedol zamlčaný predstavitel zo Západu. Dodal, že ide o "konzervatívny odhad" a najmenej tretinu z nich tvoria zabití.

"V Bachmute teraz usudzujeme, že ukrajinské sily sa sťahujú z hlavných husto zastavaných oblastí mesta," dodal.

Celkovo pritom podľa neho prevýšil počet ruských obetí už 200 tisíc a existujú náznaky, že Ukrajina v nadchádzajúcich týždňoch spustí očakávaný protiútok. Západný predstaviteľ zároveň zopakoval, že Bachmut nie je strategicky dôležitý z hľadiska širšieho konfliktu, tak ako to tvrdia aj iní pozorovatelia.

"Vidíme, že vagnerovci (ruskí žoldnieri) sa aspoň nateraz sťahujú. Nahradzovanie tejto zložky síl je pre už aj tak preťažené konvenčné sily Ruska veľký záväzok," dodáva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok