Podnikatelia s ubytovaním, zbystrite! Ak nechcete prísť o príspevok, nezabudnite na toto

ta3/TASR
2.6.2023 11:08

Ak podnikatelia ubytujú odídencov, Ministerstvo dopravy im spätne vyplatí príspevok za poskytnuté ubytovanie. Je však dôležité, aby títo odídenci mali stále platné potvrdenie o tolerovanom pobyte.

peniaze cash bankovky ekonomika 1140px (TASR/František Iván)
TASR/František Iván

Podnikatelia s ubytovaním by si mali preveriť, či odídenci, ktorých ubytovávajú, majú stále platné potvrdenie o tolerovanom pobyte. Tento doklad je totiž potrebný na to, aby Ministerstvo dopravy SR mohlo podnikateľom spätne vyplatiť príspevok za poskytnuté ubytovanie, upozornil v piatok rezort dopravy.

"Stáva sa, že odídenci predložia vytlačené potvrdenie, ktoré už nie je platné, na čo ubytovateľ príde až oveľa neskôr, keď žiada o príspevok. Preto upozorňujeme, aby si jeho platnosť vopred preverili na stránke Ministerstva vnútra SR," odporučil generálny riaditeľ sekcie cestovného ruchu na MD SR Tomáš Ondrčka.

Platnosť potvrdení o tolerovanom pobyte bola predĺžená až do marca 2024, avšak niektorí odídenci už medzičasom mohli získať iné formy povolenia na pobyt, napríklad prechodný pobyt, ktorých získaním stráca potvrdenie o tolerovanom pobyte platnosť.

"Pripomíname, že ministerstvo dopravy vypláca príspevky za ubytovanie odídencov vo výške najviac 24,20 eura na noc a osobu nad 15 rokov, respektíve 12,10 eura na noc u dieťaťa. Vláda SR na svojom poslednom rokovaní rozhodla o tom, že vyplácanie príspevkov za poskytnuté ubytovanie sa predĺžilo do konca roka 2023," dodalo ministerstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok