Tak takto?!: Pellegrini stanovil Ódorovi dve podmienky, pre ktoré udelí dôveru úradníckej vláde

ta3/Patrik Mindžák
31.5.2023 14:04

V poslednom čase tiež prichádzajú informácie, že predčasné voľby budú zmanipulované či ovplyvňované cudzími štátnymi mocnosťami. Ide o hoaxy alebo spravodajské hry? Premiér Ľudovít Ódor sa aktívne stretáva s lídrami koaličným, ale aj opozičných strán, teda so všetkými, ktorí sú zastúpení v parlamente. Podarí sa mu nájsť podporu? V relácii Tak takto?! o tom porozprávali Peter Pellegrini (Hlas-SD) a Branislav Gröhling (SASKA).

20230531_stare_dsng_tak_takto_3105_5.jpg
TA3

"Je dôležité urobiť všetko pre to, aby občania nemali pochybnosti o demokratickom priebehu volieb na Slovensku," začal Pellegrini o rôznych konšpiráciách. Gröhling sa pridal, že mu je ľúto, že sa do toho procesu vyťahovania takýchto informácií zapojili aj Eduard Heger a Jaroslav Naď z Demokratov. Ľudia sa na Slovensku nevedia brániť hoaxom, myslí si Pellegrini.

Pellegrini chce byť v koalícii, kde sa bude robiť slušná politika a kde sa budú riešiť akútne problémy. Avšak aj to, aby sa prijali rozhodnutia na najbližších desať, 15 či 20 rokov. "Chcem, aby tu žili mladí ľudia, ktorí tu budú tvoriť hodnoty."

Keďže Ódor nie je politik, k rozhodnutiam môže pristupovať emotívnejšie či chladnokrvnejšie, priblížil Pellegrini. "Povedal som mu, že s podporou Hlasu môže počítať jedine v prípade, ak príde do parlamentu s návrhmi zákonom pre ľudí, ktorí majú problém prežiť vzhľadom na ceny alebo zachrániť ekonomiku. Oficiálnu dôveru však v parlamente nezíska."

"My dáme podporu úradníckej vláde a budeme presviedčať kolegom, aby tak urobili tiež. Môže tak prísť s dobrým rozpočtom, kde pôjdu finančné prostriedky v rámci školstva, zdravotníctva a iných rezortov," dodal Gröhling. Práve spomínané rezorty sú prioritou pre stranu SASKA.

Celú reláciu Tak takto?! s Petrom Pellegrinim a Branislavom Gröhlingom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok