Neuveriteľný rekord slovenského hokejistu. Erik Smolka nazbieral v 11 zápasoch 45 kanadských bodov

ta3/Janka Danková
31.5.2023 10:23

Záujem majú oňho aj profesionálne tímy. On sa však rozhodol pre univerzitný hokej na Slovensku.

Neuveriteľný rekord slovenského hokejistu. Erik Smolka nazbieral v 11 zápasoch 45 kanadských bodov
Gladiators Trenčín/Tomyno Somr

Bronz na Svetovom pohári

Smolka si za svoje výborné výkony v EUHL vyslúžil aj pozvánku do univerzitnej reprezentácie. So slovenským výberom sa v apríli zúčastnil Svetového pohára v univerzitnom hokeji, kde čelil aj takým súperom ako Kanada, USA či Švédsko. 

Slovenskému výberu sa napokon podarilo obsadiť konečné 3. miesto. Ako v Gladiators Trenčín, tak i teraz mal Smolka C-čko na hrudi.

Záujem profesionálnych tímov

Predvedená hra v rámci ligy a tiež na svetovom šampionáte znamenala zvýšený záujem po jeho hokejových službách. 

"Nad profesionálnym hokejom už nepremýšľam. Externe študujem, pracujem, no a na takúto vyššiu úroveň by mi už nezostával čas. Ponuky boli, ale môj časový harmonogram a priority rozhodli," uviedol a priznal, že záujem prejavili tímy z prvej slovenskej hokejovej ligy.

Sekeráš je z neho nadšený

Jedným zo zakladajúcich členov EUHL je aj bývalý slovenský hokejista Ľubomír Sekeráš. Z pozície viceprezidenta má o hráčoch skvelý prehľad. 

"Erik je, pri všetkej úcte k ostatným hráčom, tým najlepším v našej lige. Má za sebou skúseností z prvej ligy, z majstrovstiev sveta do 20 rokov či z univerziády. Na ľade to prosto vidieť a cítiť. Nesmierne ma teší, že je živým príkladom toho, ako možno skombinovať štúdium a hokej, dosahovať fantastické výsledky a taktiež reprezentovať našu krajinu," vyslovil Sekeráš.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok