Neuveriteľný rekord slovenského hokejistu. Erik Smolka nazbieral v 11 zápasoch 45 kanadských bodov

ta3/Janka Danková
31.5.2023 10:23

Záujem majú oňho aj profesionálne tímy. On sa však rozhodol pre univerzitný hokej na Slovensku.

Neuveriteľný rekord slovenského hokejistu. Erik Smolka nazbieral v 11 zápasoch 45 kanadských bodov
Gladiators Trenčín/Tomyno Somr

Erik Smolka po rozhodnutí prestať hrať hokej na profesionálnej úrovni vsadil na štúdium. Momentálne študent 5. ročníka Akadémie Policajného zboru v Bratislave však zostal svojmu obľúbenému športu verný.

Už druhý rok obliekal dres univerzitného hokejového tímu Gladiators Trenčín, ktorý pôsobí v Európskej univerzitnej hokejovej lige (EUHL). Súpermi sú aktuálne tímy zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Rumunska.

Obhajoba titulu i nový rekord v lige

So svojím tímom Gladiators Trenčín obhájil titul, keď vo finále zdolali rivala z Banskej Bystrice 3:1 a zápasy.  

Smolka nastúpil v 11 zápasoch základnej časti, v ktorých sa mu podaril vskutku husársky kúsok. Nazbieral v nich 45 (23+22) kanadských bodov. "Myslím, že to bola súhra viacerých okolností. V treťom zápase som chytil vynikajúcu formu, ktorá ma neopustila. Zároveň sme si vo formácii ideálne sadli a dopĺňali sa. Body sa len tak nabaľovali," opísal sezónu.

Týmto výkonom sa postaral o nový rekord v EUHL. Doposiaľ ho držal jeho spoluhráč Matúš Trenčan, ktorý v sezóne 2018/2019 strelil 18 gólov a na 21 prihral.

Veľa toho nenakorčuľujem, priznáva

"Kvalita, úroveň ligy oproti minulým rokom určite neklesá. V tomto nie je tajomstvo mojich bodov," pousmial sa, "skôr by som povedal, že sa liga omladila, a tak tí hráči nemajú toľko skúseností. No o to viac majú energie. Keďže ja toho veľa nenakorčuľujem, tak práve títo hráči mi robia najväčšie problémy."

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok