Sulík: Zahlasujeme za vyslovenie dôvery úradníckej vláde. Urobiť opak je hlúpe, tvrdí

ta3 TASR
30.5.2023 15:26

Strana SASKA zahlasuje za vyslovenie dôvery vláde odborníkov. Po rokovaní s premiérom Ľudovítom Ódorom to uviedol líder strany Richard Sulík. Nezahlasovať za vyslovenie dôvery je podľa neho politicky hlúpe.

Najväčším problémom je Matovič, vyhlásil Sulík. SaS vypovedá koaličnú zmluvu
TASR/Martin Baumann

"S hlasmi SASKY môžu rátať, uvidíme, koľko sa ich nájde celkovo v parlamente. Ja totiž považujem za extrémne hlúpe nedať hlasy na vyslovenie dôvery vláde, lebo keď vláda nevznikne, tak neviete ani nikoho odvolať," povedal. Tí, ktorí za vyslovenie dôvery nezahlasujú, sa podľa neho zbavujú akejkoľvek kontroly nad vládou.

Programové vyhlásenie vlády Sulík nateraz hodnotiť nechcel, považuje to za predčasné. Nemyslí si však, že by mohlo byť dôvodom na to, aby SASKA za vyslovenie dôvery nezahlasovala. 

Na stretnutí podľa jeho slov Ódora informoval o tom, čo by bola pre stranu "červená čiara." Nesúhlasila by napríklad s vyššími daňami či povinnými kvótami pre migrantov.  

Predseda vlády Ľudovít Ódor sa od pondelka 29. mája stretáva s lídrami politických strán, s ktorými sa rozpráva o programovom vyhlásení vlády a vyslovení dôvery vláde. Strany Hlas-SD i Smer-SD po pondelkových stretnutiach potvrdili, že za dôveru hlasovať nebudú. 

Líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka po utorkovom stretnutí deklaroval, že hnutie za vyslovenie dôvery zahlasuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok