Zatiaľ pat, ak nie prehra. Ódor hľadá podporu vlády u lídrov politických strán

ta3
30.5.2023 08:43

Zatiaľ pat, ak nie prehra. Premiér Ódor hľadá podporu pre svoju úradnícku vládu. Zatiaľ má isté hlasy Progresívneho Slovenska a SASKY. Kollárovci váhajú, Demokrati vyčkávajú. Jasné nie povedali SMER-SSD a Hlas-SD. Rozdielovým hráčom môže byť OĽANO. Matovič odkázal, že budú veľmi opatrní.

Rámec programového vyhlásenia vlády Ľudovíta Ódora spĺňa predpoklady, ktoré očakával expremiér a líder mimoparlamentnej strany Demokrati Eduard Heger. Na utorkovom stretnutí s premiérom sa podľa jeho slov rozprávali aj o potrebe čerpania zvyšných eurofondov. 

"Zatiaľ sme sa rozprávali o rámcoch a jednotliví ministri majú pripraviť presné znenie svojich kapitol. V tomto momente ideme tým smerom, že to spĺňa predpoklady, ktoré sme očakávali," povedal Heger novinárom po stretnutí s Ódorom na Úrade vlády SR.

Heger nevidí zmysel vysloviť dôveru členom vlády, ktorých by potom chcel odvolávať. "Mne ide o to, aby ministri neboli odvolaní, ide mi o to, aby boli úspešní. Preto sa rozprávam s premiérom o obsahu," doplnil. 

Líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka prišiel v utorok ráno na stretnutie s premiérom Ľudovítom Ódorom:

Na rokovanie s premiérom prišiel aj predseda SASKY Richard Sulík:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok