Tak takto?!: Kto je väčší americký agent ako Fico? Správa sa úplne inak, keď vládne a keď nie, tvrdí Kollár

ta3/Patrik Mindžák
30.5.2023 13:55

Aktuálna politická situácia ohľadom úradníckej vlády, predčasných volieb či kontroverzných návrhoch zákonov boli hlavnými témami relácie ta3. Boris Kollár (Sme rodina) si myslí, že Eduard Heger (Demokrati) bol Igorom Matovičom (OĽANO a priatelia) dosadený na stoličku premiéra a rozhodoval za neho z úzadia. Roberta Fica (Smer-SSD) zase označil za amerického agenta, väčšieho ako práve Fico označuje prezidentku Zuzanu Čaputovú. V relácii Tak takto?! o tom všetkom porozprával predseda parlamentu Boris Kollár.

taktakto_74.jpg
TA3

"Nie vždy sa stáva, že sa otvorí mimoriadna schôdza. Niekto s tým nemusí súhlasiť, buď sa neprezentujú alebo neschvália program," vysvetlil Kollár s tým, že strana Sme rodina sa vždy takýchto schôdzí zúčastňuje a hlasujú za jej otvorenie.

Matovičov návrh zákona o päťstovkách pre tých, ktorí prídu v septembri voliť, nepodporí. "Je to diskriminačné." Prečo len na týchto voľbách, prečo nie aj na prezidentských či komunálnych, pýta sa. "Ak by malo byť 500 eur za každé voľby, ako štát by sme skrachovali," podotýka.

Heger bol Matovičom dosadený na stoličku premiéra, nemal plnú moc ako vtedajší stranícky líder. "Jeho (Hegerove) rozhodnutia podliehali Matovičovmu odsúhlaseniu."

Kollár zmenil názor na vyslovenie dôvery úradníckej vláde, lebo je rozdiel v tom, ak by tu bola rok alebo len štyri mesiace. "Pokiaľ nebudú blokovať rozbehnuté reformy či projekty, tak nemám dôvod bojovať proti ním. Do volieb majú len kúriť, svietiť a doviesť štát k voľbám."

Fico sa správa úplne inak, keď vládne a keď nie. "Keď je v opozícii, tak je proruský a všetci sú americkí agenti. Keď vládne, uteká do Washingtonu s namydleným zadkom a fotí sa s Obamom či Bidenom. Kto je väčší americký agent ako Fico?" dodal Kollár na margo Ficových vyhlásení voči prezidentke Čaputovej.

Celú reláciu Tak takto?! s Borisom Kollárom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok