Tak takto?!: Politici nepočúvajú múdrych ľudí, čo spôsobuje chaos, tvrdí Ďuriš Nicholsonová

ta3/Patrik Mindžák
29.5.2023 14:05

Ženy v politike a ich zastúpenie v stranách SASKA a Jablko, chaos v slovenskej politike a postoj jednotlivých strán k predčasným voľbách, boli témami v relácii Tak takto?! Porozprávali o tom poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SASKA) a europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (Jablko).

20230529_tak_takto_295_5.jpg
TA3

"Toto, čo sa deje na Slovensku, nemá obdobu v civilizovanej Európe. Myslím si, že to, čo sa deje v našom parlamente, je až európskou hanbou. Sú to preteky v populizme, nie v tom, čo občanom treba," uviedla Ďuriš Nicholsonová.

V európskom parlamente predkladajú návrhy múdri ľudia. "Politici zabúdajú, že takých máme aj na Slovensku, len ich nepočúvajú," pokračovala s tým, že každý prispieva do chaosu v krajine. "Riešia sa žabomyšie vojny." Tie novinári iba predkladajú verejnosti, ak by sa o tom politici nerozprávali, prenos informácií by vyzeral inak.

Ďuriš Nicholsonová prízvukovala, že k predčasným voľbám majú iba dve možnosti - spojiť sa s Demokratmi, ktoré je "na spadnutie", alebo odstúpenie z volieb, pokiaľ nedôjde k dostatočnému zdvihnutiu verejnej mienky o strane.

Zvyšovanie životnej úrovne žien, pomáhať im so starostlivosťou o deti a snažiť sa o rovnosť žien a mužov sú dôležité témy pre SASKU vrátane Alojza Hlinu. "Ten si vezme zelenú kartu len pri dvoch hlasovaniach," priblížila Bittó Cigániková. Jej oponentka v diskusii si myslí, že spojenie SASKY s Hlinom im pri voľbách ublíži. O návrate do strany neuvažuje.

V SASKE majú ženy dvere otvorené, dôležitá je názorová zhodnosť a ich odbornosť. Problémy sú však útoky na nežné pohlavie. "Neplatí to, že každá žena v politike, je slnko," dodala Ďuriš Nicholsonová s tým, že v Jablku je viac žien ako mužov.

Celú reláciu Tak takto?! s Janou Bittó Cigánikovou a Luciou Ďuriš Nicholsonovou si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok