Poslanci prišli do práce zbytočne. Pokusy o otvorenie mimoriadnej schôdze dopadli neúspešne

ta3 TASR
29.5.2023 12:13

Plénum v pondelok ani po prestávke nebolo uznášaniaschopné. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) avizoval, že rokovanie sa pokúsia otvoriť opäť v stredu (30. 5.) o 9.00 h ráno. K neotvoreniu mimoriadnej schôdze sa vyjadrili aj Juraj Šeliga a Milan Vetrák.

Poslanci prišli do práce zbytočne. Pokusy o otvorenie mimoriadnej schôdze dopadli neúspešne
TASR/Jakub Kotian

"Čím menej bude parlament zasadať, tým lepšie pre Slovensko," poznamenal na margo aktuálnej situácie nezaradený poslanec a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Odmieta Matovičove slová o totalitnom postupe pri májovej schôdzi a pripomenul, že za ukončenie schôdze hlasovala väčšina parlamentu. "Rozhodol parlament, nie diktátor. Bolo to demokratické rozhodnutie poslancov," dodal s tým, že Matovič by to mal rešpektovať. Nesúhlasí ani so slovami Kollára, že v parlamente nie je chaos. Pellegrini to vidí inak. 

Predseda Smeru-SD Robert Fico rovnako hovorí o chaose v parlamente. Považuje to za dôsledok toho, že po páde vlády neprišli hneď predčasné voľby. Smer-SD sa do tohto chaosu zapájať nechce. "Ak chce rozpadnutá vládna koalícia pokračovať, musí sa dohodnúť medzi sebou. My tu nie sme na to, aby sme rokovali výlučne o návrhoch OĽANO," uviedol. Zdôraznil potrebu prijímať aj iné zákony a riešiť aktuálnu situáciu v krajine. 

Nezaradený poslanec pôsobiaci v mimoparlamentnej strane Demokrati Juraj Šeliga víta, že sa rokovanie neotvorilo. Pôvodný program rokovania kritizoval najmä v súvislosti s návrhom Tomáša Tarabu, ktorý by mohol posilniť využívanie paragrafu 363 Trestného poriadku zo strany generálneho prokurátora. Expremiér a nezaradený poslanec Eduard Heger programu schôdze vyčítal aj viaceré novely s negatívnym efektom na štátny rozpočet. Označil ich za "kampaňové".

Pozrite si rozhovor o mimoriadnej schôdzi, ktorá sa nepodarila otvoriť s Jurajom Šeligom a Milanom Vetrákom.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok