Obyvatelia Kyjeva cítili otrasy, obávali sa zemetrasenia. To zbrane idú na front, vysvetlil Kličko

ta3 čtk
28.5.2023 18:17

Kyjevský starosta Vitalij Kličko v nedeľu vysvetľoval otrasy a vibrácie, ktoré pocítili obyvatelia ukrajinského hlavného mesta počas noci na nedeľu. Nešlo podľa neho o zemetrasení, ale cez metropolu armáda prevážala nové zbrane na front.

Situácia v Kyjeve je náročná, ale pod kontrolou, tvrdí Kličko
TASR/AP

"To zbrane idú na front, nové a silné. S tým asi súviseli vibrácie," povedal Kličko v televízii podľa denníka Ukrajinska pravda.

Otrasy pripomínajúce zemetrasenie pocítili Kyjevania počas nočného nepriateľského náletu na metropolu. Ale seizmológovia medzitým uistili, že v Kyjeve a okolí ani inde na Ukrajine žiadne zemetrasenie nezaznamenali, dodal denník.

Kyjev sa v noci na nedeľu stal terčom ďalšieho náletu ruských dronov iránskej výroby, podľa úradov išlo o najväčší útok od minuloročného začiatku vojny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj predložil parlamentu návrh zákona o uvalení sankcií proti Iránu po dobu 50 rokov, uviedla agentúra Unian. Zatiaľ nie je jasné, kedy by poslanci mohli o zákone hlasovať.

Ukrajina žije v očakávaní novej protiofenzívy s cieľom oslobodiť Ruskom okupované územia. Pred očakávanou protiofenzívou Rusko stupňuje vzdušné útoky na ukrajinské mestá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok