Ďalší útok dronov v Rusku. Výbuchy zničili budovu ropnej spoločnosti

TA3 ČTK
27.5.2023 10:18

Na západe Ruska pri bieloruských hraniciach v sobotu ráno výbuch zničil administratívnu budovu ropnej spoločnosti, nikto nebol zranený. Na sieti Telegram to oznámil gubernátor Pskovskej oblasti Michail Vedernikov. Podľa neho išlo zrejme o útoky dronov.

Venezuela ťažba ropa znečistenie emisie 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Dve bezpilotné lietadlá ráno útočili na ropné zariadenia aj v susednej Tverskej oblasti asi 130 kilometrov od bieloruských hraníc, ani v tomto prípade nebol nikto zranený.

"Dnes ráno bola v dôsledku explózie zničená administratívna budova patriaca k ropovodu neďaleko dediny Litvinovo v Nevelskom okrese," napísal Vedernikov. Na mieste sú podľa neho vyšetrovatelia. Ruská verzia serveru BBC k incidentu napísala, že sa stal asi o piatej ráno a že drony dopadli na územie, kde je čerpadlo ropovodu prevádzkované ruskou spoločnosťou Transnefť.

V Tverskej oblasti zasiahol jeden dron podľa BBC čerpaciu stanicu a spôsobil explóziu, ktorá zničila budovy. Druhý asi pol hodiny potom spadol mimo infraštruktúry. Incident sa stal blízko ropovodu Družba pri dedine, ktorá leží asi 400 kilometrov západne od Moskvy.

Ruské pohraničie je terčom útoku dronov od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z vlaňajšieho februára. V posledných mesiacoch sú útoky intenzívnejšie, ale hlásené sú väčšinou pri hraniciach s Ukrajinou. Ruskí predstavitelia z nich vinia Ukrajinu, tá sa k nim ale nehlási a tvrdí, že na ruské územie neútočia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok