Chlapci, v živote si poradíte. Rodičia z Poľska nechali synom odkaz a zmizli, môžu byť na Slovensku

ta3 čtk
26.5.2023 08:11

Poľské médiá už niekoľko dní sledujú prípad rodičov z Varšavy, ktorí svojim dospievajúcim synom doma nechali odkaz a zmizli. Po manželskom páre pátra polícia. Portál onet.pl vo štvrtok napísal, že nie je vylúčené, že dvojica z poľskej časti Tatier prešla na Slovensko.

Chlapci, v živote si poradíte. Rodičia z Poľska nechali synom odkaz a zmizli, môžu byť na Slovensku
Twitter/Policja Zakopane

Nie je jasné, kam idú

"Chlapci, ste šikovní. V živote si poradíte. Sme na vás pyšní," napísali Aneta a Adam Jaglovi svojim synom, ktorí majú 14 a 17 rokov. Zmizli v noci na 21. mája. Ich príbuzní o veci hneď 21. mája informovali políciu.

Polícia v Zakopanom v stredu uviedla, že manželia z pondelka na utorok prespali v jednej z horských chát, spoznali ich zamestnanci. Povedali, že sa správali normálne a rovnako ako iní hostia sa večer prihlásili na nocľah a ráno odišli. Kam sa vydali, ale nie je jasné. Po Jaglových pátrala horská služba, keď sa však objavili informácie, že prešli na Slovensko, akciu prerušila.

Spoznal ich Slovák

Majiteľ jedného penziónu v Ždiari na slovenskej strane Tatier portálu onet.pl povedal, že manželia pri ňom prenocovali z utorka na stredu. V stredu ráno chcel, aby zaplatili a ukázali mu doklady, aby si ich mohol zaznamenať. Dali mu peniaze a povedali mu, že sú veľmi hladní a že najskôr musia ísž do obchodu pre niečo na jedenie a formality vybavia potom. Už sa ale nevrátili. Keď si majiteľ penziónu na internete prečítal o pátraní po ľuďoch, ktorí vyzerali ako jeho hostia z Poľska, informoval poľskú aj slovenskú políciu.

Podľa neoficiálnych informácií onetu Jaglovci v Ždiari nasadli do autobusu idúceho do Popradu. Polícia ich zatiaľ z ničoho neobvinila. Nie je však vylúčené, že sa mohli dopustiť trestného činu, keď nechali bez starostlivosti syna mladšieho ako 15 rokov, píše onet.pl. Za to v Poľsku hrozia až tri roky odňatia slobody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok