Základ oslobodenia Kočnera tkvie v prokuratúre, hovorí Para. Lipšic podľa neho ovplyvňoval dokazovanie

ta3
25.5.2023 21:10

Predseda strany Smer-SSD nastolil otázku, či existuje aj iná verzia vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Sám však na túto otázku neodpovedal, ale zverejnil len dávno známe informácie o Danielovi Lipšicovi. Chcel tým povedať, že objednávku vraždy zadal sám Lipšic? Alebo chcel naznačiť, že Marian Kočner je len obeťou akéhosi sprisahania? Hosťom relácie Téma dňa bol advokát Marek Para.

tema_37.jpg
TA3

Nevinný Kočner

Pripomenul, že z komunikácie Kočnera a Zszuzsovej nevyplývajú skutočnosti, ktoré by naznačovali, že by Kočner zadal objedávku vraždy. “Po februári 2018 sa Kočner v Threeme bavil o tom, kto by mohol byť páchateľ,“ poukázal Para na nevinu svojho klienta. Správy v Threeme treba podľa súdu hodnotiť v súvislosti s inými dôkazmi a inými správami.

Na margo Lipšica dodal, že bol jedným z faktorov, prečo sa vyšetrovala len jedna verzia vraždy. Podľa Paru je Lipšic politik a nie prokurátor, a chce získať politické body. “Tým, ako prezentoval niektoré fakty verejnosti, porušoval právo na spravodlivý proces a prezumpciu neviny,“ dodal Para. Podľa advokáta tým ovplyvnil samotné dokazovanie a mohol ovplyvniť aj výsledok konania.

K tlačovej besede strany Smer-SSD uviedol, že každý, kto si ju pozrel, pochopil jej zmysel. “Zároveň bola hlavne o tom, aby vzbudila vo verejnosti legitímne otázky na postup špeciálneho prokurátora ešte aj ako advokáta v jednotlivých kauzách a ovplyvňovanie káuz,“ povedal Para.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť nižšie: 

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok