Základ oslobodenia Kočnera tkvie v prokuratúre, hovorí Para. Lipšic podľa neho ovplyvňoval dokazovanie

ta3
25.5.2023 21:10

Predseda strany Smer-SSD nastolil otázku, či existuje aj iná verzia vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Sám však na túto otázku neodpovedal, ale zverejnil len dávno známe informácie o Danielovi Lipšicovi. Chcel tým povedať, že objednávku vraždy zadal sám Lipšic? Alebo chcel naznačiť, že Marian Kočner je len obeťou akéhosi sprisahania? Hosťom relácie Téma dňa bol advokát Marek Para.

tema_37.jpg
TA3

Skresľujúce vyjadrenia politikov aj verejnosti

Celý proces bol podľa Paru pokrývaný médiami jednostranne. “Rozsudok sa stretol s veľmi negatívnou kritikou a neodbornými stanoviskami.“  Neodborné a skresľujúce vyjadrenia podľa advokáta vyzneli zo strany vysokopostavených politikov aj odbornej verejnosti.

Para dodal, že v prípade Zszuzsovej treba rešpektovať prezumpciu neviny. Dodal, že v prospech Zszuzsovej hovorí nevierohodnosť Zoltána Andruskóa. Pripomenul tiež, že tí, ktorí sa chcú vyjadrovať k logike rozsudku, musia sledovať priebeh konania a počkať na odôvodnenie. 

Zároveň sa neobáva toho, že by po rozsudku Zsuzsová vypovedala proti Kočnerovi. “Nie je na to žiaden dôvod.“ Základ oslobodenia Kočnera tkvie v prokuratúre. “Prokuratúra nevedela preukázať, že by Marian Kočner odovzdával nejaké peňažné prostriedky inej osobe,“ dodal Para.

Podľa Lipšica by takýmto rozhodnutiam mala verejnosť porozumieť a dôverovať im. Prezentovanie rozsudku také podľa Lipšica nebolo. Para na špeciálneho prokurátora reagoval tým, že “je svojvoľný martýr, ktorý sa vtlačil do pozície, že mal byť zavraždený.“ 

Kočnera bolo možné podľa pozorovateľov odsúdiť aj na základe nepriamych dôkazov a logických záverov. Zszuzsová nemala stabilný príjem a dotoval ju práve Kočner. Pred Andruskóm mala Kočnera prezentovať ako objednávateľa. Podľa Paru tu došlo k zlej interpretácii. “Súd povedal, že aj keby ho hneď Andruskóvi interpretovala ako zadávateľa, tak to nie je preukázané.“

V druhej časti relácie Téma dňa sa k návratu mena Slota do politiky vyjadril predseda strany Domov-NS Pavol Slota.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok