Giro d´Italia: Víťazom 17. etapy sa stal Talian Dainese z tímu DMS

ta3 TASR
24.5.2023 17:53

Taliansky cyklista Alberto Dainese (DMS) triumfoval v 17. etape Giro d Italia. Druhý skončil v hromadnom špurte jeho krajan Jonathan Milan (Bahrain Victorious) a tretí prišiel do cieľa Austrálčan Michael Matthews (Jayco Alula).

Horskými etapami nabitý tretí týždeň pretekov v stredu vystriedala rovinatá 17. etapa. V jej úvode boli v popredí tímy Trek a Alpecin. Tón udávali aj šprintéri Movistaru s Fernandom Gaviriom a Astany s lúčiacim sa Markom Cavendishom. Prekvapiť mohli ešte aj šprintéri z DSM či Intermarché. Únik dňa napokon vytvorili Senne Leysen z Alpecina, Thomas Champion z Cofidisa, Diego Sevilla z EOLA a Charlie Quarterman z Corratecu.

Zisk dvanástich bodov, a teda víťazstvo na šprintérskej prémii v Rosé, slávil Diego Sevilla z EOLO-Komety. Osem bodov za druhé miesto patrilo Thomasovi Championovi a tretí dorazil Charlie Quarterman. Šprintérsku prémiu v Lido di Jesolo vyhral Quarterman. Druhý dorazil Champion a tretí Sevilla. Trojlístok lídrov získal bonifikačné body od troch do jednej sekundy.                    

Leysen, ktorý si šetril sily skúsil odísť svojim kolegom z úniku. Sevilla a Quarterman sa nachádzali medzi pelotónom a vedúcim Leysenom, ktorý predbehol pelotón o 50 sekúnd, osem kilometrov pred cieľom však už stratil rýchlosť. Presne päť kilometrov do konca ho dostihol pelotón a rozhodovalo sa v záverečnom špurte, v ktorom mal najviac síl Dainese.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok