Kreativita bola jeho druhé meno: Dano Heriban skladal v divadle hudbu, svojej televíznej postave vymyslel priezvisko

ta3/Janka Danková
24.5.2023 12:58

Dnes sa nám postaral o slzy smútku, no roky pred tým nás rozosmieval a dostával svojím talentom do úžasu. Opustil nás herec, skladateľ a hudobník Daniel Heriban (†43).

Kreativita bola jeho druhé meno: Dano Heriban skladal v divadle hudbu, svojej televíznej postave vymyslel priezvisko
Archív/SND

Zbožňovali ho aj tí najmenší

V roku 2018 odštartoval autorskú tvorbu piesní pre deti. Tá si okamžite získala svojich priaznivcov a to nielen medzi najmenšími, ale i medzi rodičmi. Skladby o Slonovi Emilovi, Korytnačke Dačke či Sladkej Safaládke, resp. o rodičovskej láske sa stali ikonickými a Dano nimi tešil verejnosť aj na detských festivaloch a podujatiach.

Osobný život napĺňali traja synovia

Dano sa prvý raz oženil, keď mal 25 rokov. Jeho vtedajšou láskou bola herečka Slávka Halčáková, s ktorou mal syna Thea. Ich manželstvo však trvalo krátko, len tri roky. Dvojica sa rozviedla a každý si išiel svojou cestou. Tá Danova napokon viedla k druhej herečke – k o desať rokov mladšej Kamile, s ktorou sa o deväť rokov zosobášil a spolu mali dvoch synov – Viktora a Martina. Spomínaná Kamila je tiež z umeleckého odvetvia; pred nástupom na materskú dovolenku pôsobila v divadle, v súčasnosti hviezdi v slovenskom seriáli.

V stredu 24. mája 2023 nás Dano navždy opustil. Podľa lekárov bola príčinou jeho smrti zástava srdca.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok