Jánošík o hokejových majstrovstvách: Verím, že postúpime. Zaslúžime si to

ta3/TASR
23.5.2023 14:48

Adam Jánošík by si večerný zápas na MS v Rige medzi Švajčiarskom a Lotyšskom pozrel najradšej v hotelovej izbe. Slovenský hokejový obranca bude spolu so svojimi spoluhráčmi držať palce Švajčiarsku, aby zdolali v poslednom zápase B-skupiny Lotyšsko za tri body. V tom prípade sa Slováci budú sťahovať do Tampere, kde na nich bude čakať vo štvrťfinále víťaz A-skupiny.

Jánošík o hokejových majstrovstvách: Verím, že postúpime. Zaslúžime si to
TASR - Martin Baumann

Slovenskí hokejisti majú za sebou posledné vystúpenie v B-skupine, v ňom potrebovali zdolať Nórov, aby si zachovali nádej na postup do vyraďovačky. O triumfe 4:1 rozhodli v prvej tretine, keď tromi gólmi zmrazili snahu Nórov. "My sme išli tento zápas vyhrať, predviedli sme dobrý, skúsený výkon. Čakáme, čo bude večer a verím, že postúpime," povedal Jánošík.

Výsledok večerného zápasu bude známy zhruba o 23.00 miestneho času, Slováci ho budú zrejme sledovať v hoteli. Naznačili to viacerí hráči, potvrdil to aj Jánošík: "Zatiaľ nevieme. Chceli sme v prvom rade vyhrať, to sa nám podarilo. Teraz uvidíme, aký bude ďalší program. Ale ja by som bol radšej v hoteli. Treba si oddýchnuť a ak sa to podarí, nebude veľa času."

Plán v zápase s Nórskom bol pustiť sa do súpera z plných síl od úvodného hvizdu. Severania mali v nohách ťažký pondelkový zápas proti Kanade a kratší oddych súpera bol v prvej tretine viditeľný. "Chceli sme na nich "vyletieť", pánboh zaplať, že sme dali góly. Fakt to bol dobrý tímový výkon od každého. Preto si to štvrťfinále zaslúžime," vyhlásil Jánošík.

Triumf sa napriek tomu nerodil ľahko, Nóri najmä v druhej tretine mali momenty, počas ktorých Slovákov zavreli v útočnom pásme. "Hokej išiel dopredu, všetky zápasy sú vyrovnané. Ťažké chvíle po góloch súpera sú vždy. My sme navyše po inkasovaní hrali v oslabení, takže nepríjemné momenty pre nás. Ale preto sme vyhrali zaslúžene, že sme tieto kritické momenty zvládli," uzavrel slovenský obranca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok