Je to tam, Slováci zdolali Nórov. Góly strelili Hrivík, Cehlárik, Lantoši i Pánik

ta3
23.5.2023 11:20

Slovenskí hokejisti zvíťazili vo svojom záverečnom zápase v Rige. V súboji proti Nórsku skórovali štyri góly. Ak Švajčiari zdolajú v utorok o 19:20 v riadnom hracom čase Lotyšov, zaistia nám tým postup do štvrťfinále. Zápas sme s vami sledovali online.

Je to tam, Slováci zdolali Nórov. Góly strelili Hrivík, Cehlárik, Lantoši i Pánik
TASR - Martin Baumann

Slovensko - Nórsko

4:1

(3:0, 0:1, 1:0)

Góly: 4. Hrivík (Pánik, Regenda), 8. Cehlárik (Rosandič + Kňažko) 16. Lantoši (Gajdoš), 24. Vikingstad (Berg-Paulsen + Olsen), 58. Pánik (prázdna bránka)

Rozhodujú: Bloski (Kan.), Hunnius (Nem.) - Cattaneo, Wyonze, vylúčení: 1:2 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0 

Slovensko: Škorvánek (Hlavaj) – Koch, Nemec, Ivan, Grman, Rosandič, Kňažko, Gajdoš, Jánošík – Regenda, Hrivík (C), Pánik – Cehlárik (A), Hudáček, Kelemen – Kudrna, Sukeľ (A), Lantoši – Lunter, Čacho, Tamáši. 

Nórsko: Haukeland – Hansen (Arntzen), Lilleberg, Olsen, Vikingstad, Berg-Paulsen – Andersen, Johannesen (A), Martinsen, Trettenes (A), Olimb (C) – Kasastul, Krogdahl, Salsten, Haga, Olden – Vesterheim, Ostrem Salsten, Hoff. Náhradník: Steen


Prvá tretina

V prvej tretine Slováci vyštartovali zostra. I keď Nóri vystrelili na našu bránku hneď v 11. sekunde zápasu, Škorbánek nenechal prejsť puk za bránkovú čiaru. Naši hokejisti následne začali dávať jeden gól za druhým. Skórovali hneď v štvrtej minúte a viedli proti Nórsku 1:0. O gól sa zaslúžil Hrivík. Asistoval mu Regenda a Pánik, pri čom pre Pánika to bola druhá asistencia v celých tohtoročných majstrovstvách. 

V ôsmej minúte Slovensko opäť skórovalo, tentokrát sa o gól postaral Cehlárik s asistenciou od Rosandiča a Kňažka. Ku koncu prvej tretiny slovenskí hokejisti nezaháľali a v 16. minúte Lantoši strelil tretí gól do nórskej bránky. Asistoval mu Gajdoš. Ku koncu prvej tretiny boli slováci v presilovke, ktorú však nevyužili. Na lavičku si sadol Lilleberg za vrazenie na mantinel.

Druhá tretina

V druhej tretine sa však Nóri pravdepodobne už nahnevali a hneď v štvrtej minúte nám dali gól. Vystrelil ho Vikingstad a asistoval mu Berg-Paulsen a Olsen. Približne minútu po skórovaní si užili aj dvojminútovú presilovku, ku koncu ktorej sa Pánik rozbehol, žiaľ neúspešne, na nórsku bránku. Na lavičke sedel Ivan za podrazenie. 

Do konca druhej tretiny sme mali ešte niekoľko šancí, žiadnu z nich sme však nepremenili. Slovenskí hráči boli opäť v presilovke, keď si na lavičku sadol Krogdahl za podrazenie, no nevyužili ju. 

Tretia tretina

Takmer v polovici tretej tretiny mali Slovenskí hokejisti obrovkú šancu, keď Laktoši korčuľoval s pukom na hokejke k nórskej bránke. Hráči ju však nedokázali premeniť. Šancu mal aj nórsky útočník, avšak Škorvánkovi sa jeho strelu podarilo zachytiť. 

Nóri sa ku koncu tretej tretiny rozhodli stiahnuť brankára a nahradiť ho ďalším hráčom. Pánikovi sa podarilo trafiť do prázdnej bránky a Slováci zdolali Nórov 4:1.

Najlepším nórskym hráčom bol Vikingstad a najlepším slovenským hráčom bol Regenda, i keď sa mu v zápase nepodarilo skórovať. 

Reakcie slovenských hokejistov:

Stanislav Škorvánek, brankár SR: "Som rád, že sme to zvládli. Musíme teraz čakať, ale nemá význam rozmýšľať čo bude. Svoju úlohu sme splnili, skupinu máme za sebou. Ale samozrejme, že každý si chce zahrať vo štvrťfinále."

Peter Frühauf, asistent trénera SR: "Sme samozrejme radi, že sme to zvládli. Vedeli sme, že to bude o nás. Ako sa nastavíme a ako za tým pôjdeme. Mali za sebou ťažký zápas s Kanadou a preto sme chceli ísť čo najskôr do vedenia. Stalo sa to a potom sme si to postrážili. Sú to ťažké zápasy, v ktorých by mali zobrať zodpovednosť na seba lídri. To sa aj stalo a skvele ich doplnili brankár a obrana. Teraz sa pôjdeme pozrieť na večerný zápas."

Peter Cehlárik, strelec druhého gólu: "Mali za sebou ťažký zápas a využili sme to. Pri mojom góle sme vyhrali buly, s čím máme trošku problém. Potom prišla prihrávka na modrú čiaru, strela a dorážka. Dnes mám z výkonu už lepší pocit, ale stále sú tam veci, na ktorých musíme pracovať."

Mislav Rosandič, obranca SR: "Potrebovali sme všetky tri body a teraz to už nie je v našich rukách. Zvládli sme to, ale ešte to bude veľmi napínavé. Myslím si, že sme podali lepší výkon ako v predchádzajúcich dvoch dueloch. Zomkli sme sa, ale i tak sme sa v tretej tretine trochu začali báť o výsledok. Zápas Lotyšska budeme určite pozerať, možno aj tu na tribúne."

Libor Hudáček, útočník SR: "Myslím si, že to bol najlepší výkon na turnaji. Škorvánek nás podržal, my sme dali tri rýchle góly a dúfam, že sme sa už naučili a poučili hrať zápasy do úspešného konca. Som hrdý na tím, ako sme to zvládli. Mne to nepadá, aj také turnaje sú, zažil som to a dúfam, že to príde v správnej chvíli. Myslím si, že všetci hrali dobre."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok