Šipoš: Fico chce, aby sa prezident volil v parlamente. Je to diktátor, povedal Gröhling

ta3/Dominik Pálka
21.5.2023 12:22

Strana Hlas-SD nie je za zrušenie priamej voľby prezidenta. V relácii V politike to uviedla Denisa Saková. Michal Šipoš (OĽANO) a Branislav Gröhling (SASKA) si myslia, že Robert Fico ohrozuje slobodu Slovenska.

Strana Demokrati otvorila tému, že Smer by chcel preniesť priamu voľbu prezidenta do parlamentu. Robert Fico to nevyvrátil a ani nepotvrdil. 

Podľa Šipoša je to reálna hrozba

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš uviedol, že to je reálna hrozba. "Fico sa chce opäť dostať k moci a vie, že cez ľudí to neprejde. Ak zostaví vládu, tak jeho cieľom bude, aby sa volil prezident v parlamente," povedal.

Poslankyňa Národnej rady SR Denisa Saková povedala, že strana Hlas-SD nie je za to, aby sa zrušila priama voľba prezidenta. "Pokiaľ ľudia politikom moc dávajú, mali by mať moc ju aj odobrať," dodala. 

"Fico je diktátor a takto sa chce pomstiť občanom Slovenska za to, že ho nezvolili za prezidenta. Ak vyhrá voľby a zostavil by voľby, tak toto je posledné slobodné leto Slovenska. Musím urobiť všetko preto, aby sa to nestalo," poslanec NR SR Branislav Gröhling (SASKA).

Šipoš si nemyslí, že Fico sa chce pomstiť, podľa neho "sa bojí o svoj zadok". "Ako prezident by potreboval amnestovať zločincov, ktorí momentálne čelia súdnym stíhaniam," dodal. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok