Vyšetrovanie vraždy ženy v Michalovciach pokročilo. Obvinili ďalšiu osobu

ta3 TASR
19.5.2023 10:33

V prípade vraždy 46-ročnej ženy, ku ktorej došlo prvý januárový deň v Michalovciach, nastal podľa polície posun vo vyšetrovaní. Jednu osobu pritom obvinili z marenia spravodlivosti pre ovplyvňovanie svedkov.

Na Liptove došlo k tragickej dopravnej nehode. Vyžiadala si životy troch osôb
Facebook/Polícia SR (ilu)

"Vyšetrovanie tejto tragédie naďalej pokračuje rozsiahlym dokazovaním. Doposiaľ bolo zrealizovaných viac ako 20 výsluchov svedkov, poškodených, taktiež bol opakovane vypočutý obvinený," uviedla v piatok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy polícia obvinila 18-ročného Valentína H., súd rozhodol o jeho vzatí do väzby. "Získaná dôkazná situácia však umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach vzniesť aj obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti jednej osobe (J. H.), ktorá počas vyšetrovania ovplyvňovala svedkov. V tomto prípade však ide o počiatočnú fázu vo vyšetrovaní, preto bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť, ale urobíme tak hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí," konštatovala Ivanová.

K vražde v Michalovciach došlo ráno na Nový rok (1. 1.) tohto roku. Páchateľ ženu naháňal a viackrát bodol. Následne jej ukradol mobilný telefón a peňaženku. Žena zraneniam na mieste podľahla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok