Vetrák obvinil Valla zo spolupráce s Ficom. Neťahajte ma do predvolebnej kampane, odkazuje primátor

ta3/ Samuel Drozda
18.5.2023 21:12

Milan Vetrák so stranou OĽaNO tvrdí, že existuje tajná dohoda medzi Ľudovítom Ódorom, Zuzanou Čaputovou a mestom Bratislava o dotácii 50 miliónov eur. Všetci, ktorých poslanec označil to považujú za nezmysel. Primátor Bratislavy Matúš Vallo naopak pripomína, aké diery urobilo do rozpočtov samospráv vládnutie Igora Matoviča. Hosťami relácie Téma dňa boli Matúš Vallo (Team Bratislava) a Milan Vetrák (OĽaNO).

20230518_tema_dna_13.jpg
TA3

Materské školy

„Samozrejme, že je dôležité, aby sa naše materské školy mohli rozvíjať,“ tvrdí Vallo. Je rád, že mnohým starostom sa za posledné štyri roky podarilo navýšiť počet miest v materských školách. Chcel by, aby sa spôsob rozdeľovania peňazí pre školy zmenil. „Ale nie, že tak, že nesystémovo, desať minút pred schôdzou dajú pozmeňovák,“ argumentuje primátor.

Financovanie materských škôl je podľa Vetráka všade také isté až na Bratislavu. Tvrdí, že Bratislava dostala peniaze od štátu, ktoré zadržala a potom dala mestským častiam menšiu časť. „Tie boli potom podfinancované a museli od rodičov pýtať doplatky za škôlky,“ uviedol poslanec. Podľa neho tým primátor hovorí obyvateľom, že chce, aby doplácali za škôlky.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok