Vetrák obvinil Valla zo spolupráce s Ficom. Neťahajte ma do predvolebnej kampane, odkazuje primátor

ta3/ Samuel Drozda
18.5.2023 21:12

Milan Vetrák so stranou OĽaNO tvrdí, že existuje tajná dohoda medzi Ľudovítom Ódorom, Zuzanou Čaputovou a mestom Bratislava o dotácii 50 miliónov eur. Všetci, ktorých poslanec označil to považujú za nezmysel. Primátor Bratislavy Matúš Vallo naopak pripomína, aké diery urobilo do rozpočtov samospráv vládnutie Igora Matoviča. Hosťami relácie Téma dňa boli Matúš Vallo (Team Bratislava) a Milan Vetrák (OĽaNO).

20230518_tema_dna_13.jpg
TA3

50 miliónov pre Bratislavu?

Milan Vetrák, poslanec strany OĽaNO, upresnil, že nemal na mysli premiéra Ľudovíta Ódora. Tvrdí, že informácia pochádza zo štátnej správy a viacerých úradov. Myslí si, že premiér o tom nevie, lebo sa ešte na úrade neudomácnil. „Z pomoci na energie, ktoré mali dostať všetky mestá a obce na Slovensku zostalo približne 50 miliónov eur,“ tvrdí Vetrák. Podľa neho sa namiesto verejnej diskusie udiala dohoda s primátorom Bratislavy poza chrbát občanov.

Matúš Vallo, primátor Bratislavy a predseda strany Team Bratislava, toto obvinenie odmietol. Označil ho za výmysel. „Tento naratív, ktorý súčasní politici chcú využiť na získanie politických bodov je škodlivý pre mesto a jeho obyvateľov,“ uviedol Vallo. S Ódorom sa mal vidieť iba raz v živote. Takéto tvrdenia prirovnal k verejnému prejavu Smeru. „Bratislava nie je nepriateľ,“ dodal.

Vetrák si myslí, že Vallo nehovorí pravdu. Obvinil ho zo spolupráce s Ficom a Pellegrinim. „Vallo s nimi uzatváral dohodu, keď Bratislava dostala 15 miliónov,“ povedal. Chce sa pozrieť, ako sa tieto peniaze využili. „Mesto si dohaduje veci so Smerom, s Ficom a Pellegrinim a tie peniaze nevie ani minúť,“ dodal poslanec.

Vallo vyzval Vetráka, aby svoje tvrdenia dokázal. Primátor ho obvinil, že neexistuje žiaden poslanec, ktorý by presadil viac zákonov proti Bratislave ako Vetrák. Ten tvrdí opak. Ako príklady zákonov, ktoré mali pomôcť Bratislave, uviedol viacero tzv. “atómoviek“ Igora Matoviča. „Polku rozpočtu minuli na nezmysly,“ vyhlásil Vallo. Vallo zopakoval, že nemá v pláne vstúpiť do parlamentnej politiky. „Bol by som rád, keby som nebol ťahaný do tejto predvolebnej kampani,“ dodal primátor.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok