Poľské spravodajské weby zasiahli DDoS útoky, Varšava viní ruských hackerov

ta3 tasr
18.5.2023 18:41

Viaceré poľské spravodajské weby zasiahli tzv. DDoS útoky, za ktoré sú podľa vlády vo Varšave zrejme zodpovedné ruské hackerské skupiny. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters s odvolaním sa na ministra pre digitalizáciu Janusza Cieszyňského.

Poľské spravodajské weby zasiahli DDoS útoky, Varšava viní ruských hackerov
AP Photo/Alex Brandon

"Po tom, čo sme získali informácie, že sa takéto útoky pripravujú, sme okamžite informovali všetky zainteresované redakcie, aby mali možnosť na túto situáciu reagovať," citovala Cieszyňského poľská tlačová agentúra PAP. Na otázku, či sú za útokmi ruské skupiny, Cieszyňski odpovedal, že "máme také informácie".

Medzi zasiahnutými webmi boli podľa PAP denníky Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita a Super Express. DDoS útok zasiahol aj spravodajský portál wPolityce.pl.

Poľsko, ktoré patrí medzi hlavných spojencov Kyjeva v boji proti ruskej vojenskej agresii, podľa Reuters tvrdí, že čelí opakovaným pokusom Moskvy destabilizovať situáciu v krajine.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí na žiadosť Reuters o vyjadrenie v súvislosti s DDoS útokmi bezprostredne nereagovalo. Moskva vytrvalo odmieta, že by podnikala hackerské operácie. V rámci DDoS útokov sú jednotlivé servery zaplavované takým veľkým množstvom požiadaviek, že ich to vyradí z činnosti, dodáva Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok