Prigožin obvinil ruskú armádu, že jeho žoldnierov v Bachmute nechala napospas osudu

ta3 tasr
18.5.2023 17:40

Zakladateľ ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin vo štvrtok obvinil jednotky ruskej armády, že sa stiahli o 570 metrov severne od východoukrajinského mesta Bachmut, čím podľa neho spôsobili, že jeho bojovníci zostali bez krytia. Informujeme na základe správy agentúry Reuters, ktorá upozornila, že tieto správy nebolo možné overiť. Ministerstvo obrany v Moskve túto záležitosť tiež bezprostredne nekomentovalo.

Vagnerovci verbujú nových členov na stredných školách, tvrdí britské ministerstvo obrany
TASR/AP

"Žiaľ, jednotky ruského ministerstva obrany sa stiahli do 570 metrov severne od Bachmutu, čím zostali naše krídla nechránené," uviedol šéf vagnerovcov vo videoprejave. "Apelujem na najvyššie vedenie ministerstva obrany, a to verejne, keďže moje listy nikto nečíta," povedal s tým, aby ruská armáda neponechala jeho jednotky bez krytia.  

Žoldnieri z Vagnerovej skupiny vedú už niekoľko mesiacov ruskú ofenzívu v bojoch o Bachmut. Prigožin nedávno verejne pohrozil Moskve stiahnutím svojich bojovníkov z Bachmutu v prípade, ak nedostanú muníciu, o ktorú dlhodobo žiadajú.

Vagnerovci tvrdia, že dobyli väčšinu Bachmutu ležiaceho v Doneckej oblasti. Ukrajinské sily však tento týždeň uviedli, že v posledných dňoch dobyli späť zhruba 20 kilometrov štvorcových územia v okolí Bachmutu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok