Newyorský taxikár, ktorý viezol Harryho a Meghan: Nemyslím si, že boli v nebezpečenstve

ta3 BBC
18.5.2023 08:09

Britského princa Harryho, jeho manželku Meghan a jej matku v utorok prenasledovali fotografi. Taxikár Sukhcharn Singh z New Yorku, ktorý ich viezol asi 10 minút, pre BBC povedal, že vyzerali byť nervózni. Vyzdvihol ich na miestnej policajnej stanici v centre Manhattanu, kde sa skrývali. Nemyslí si však, že im hrozilo nebezpečenstvo.

Newyorský taxikár, ktorý viezol Harryho a Meghan: Nemyslím si, že boli v nebezpečenstve
Twitter/philip lewis

Neúnavné prenasledovanie?

Hovorca Harryho a Meghan vo vyhlásení uviedol, že pár vydržal "neúnavné prenasledovanie", ktoré trvalo viac ako dve hodiny. Singh, ktorý bol svedkom jednej časti drámy, však svoju jazdu necharakterizoval ako nebezpečné prenasledovanie zo strany paparazzov. "Bol som na 67. ulici, uvidel som, ako na mňa máva ochranka. Princ Harry a jeho manželka naskakovali do môjho taxíka. Vyzerali nervózne. Myslím si, že ich celý deň prenasledovali," opísal incident pre BBC.

Hovorca vojvodu a vojvodkyňe zo Sussexu povedal, že v utorok zažili "takmer katastrofálnu automobilovú naháňačku". Newyorská polícia potvrdila incident a uviedla, že mnohí fotografi "sťažili ich prepravu“. Pár bol v New Yorku na slávnostnom odovzdávaní cien, kam so sebou vzal aj Meghaninu matku Doriu Ragland.

Držali si odstup

Keď trojicu po odchode prenasledovali, ako povedal hovorca, pokúsila sa nájsť úkryt pred fotografmi. Preto išla na policajnú stanicu na Manhattane, kde ich Singh vyzdvihol. Aspoň tých pár minút, čo boli v jeho aute, však neveril, že sú v nebezpečenstve. "Nemyslím si, že je to pravda, myslím si, že je to všetko prehnané. Nečítajte o tom príliš veľa," povedal taxikár pre BBC. Neskôr dodal, že to, ako situáciu opísal hovorca páru, sa muselo stať ešte predtým, než nastúpili do jeho taxíka.

"New York City je najbezpečnejšie miesto,“ pokračoval. "Sú tu policajné stanice, policajti stoja na každom rohu, v New Yorku nie je dôvod sa báť." Uviedol, že paparazzi neboli agresívni, keď prenasledovali jeho taxík. "Boli za nami. Teda, zostali nad nami, to bolo skoro všetko, nič viac. Držali si odstup," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok