Kráľovská naháňačka takmer skončila katastrofou. Harryho a Meghan prenasledovali fotografi

ta3 ČTK
17.5.2023 17:00

Britský princ Harry, jeho manželka Meghan a jej matka sa stali účastníkmi "takmer katastrofálnej automobilovej naháňačky" s fotografmi, oznámil princov hovorca, informuje o tom agentúra Reuters.

Incident sa odohral potom, čo sa vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu v utorok zúčastnili odovzdávania cien neziskovej organizácie Ms. Foundation for Women v New Yorku, kde bola Meghan ocenená za svoju prácu.

"Včera (v utorok) večer sa vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu a pani Raglandová stali účastníkmi takmer katastrofálnej automobilovej naháňačky zo strany skupiny veľmi agresívnych paparazzov," uviedol hovorca vo vyhlásení. "Toto neúprosné prenasledovanie, ktoré trvalo viac ako dve hodiny, vyústilo v niekoľko takmer kolíznych situácií, do ktorých boli zapojení ostatní vodiči na ceste, chodci a dvaja policajti NYPD (newyorská polícia)," dodal hovorca. 

Newyorské policajné oddelenie potvrdilo incident s fotografmi, ale uviedlo, že nedošlo k žiadnemu zraneniu, kolízii ani zatknutiu. Dodalo, že Harry a Meghan v poriadku dorazili na miesto určenia. Starosta New Yorku Eric Adams novinárom povedal, že zatiaľ nedostal úplné informácie, ale označil za "bezohľadné a nezodpovedné", aby niekto prenasledoval ľudí vo vozidlách v husto obývanom meste. Na fotografiách, ktoré sa podľa Reuters objavili na sociálnych sieťach, sú Harry, Meghan a jej matka Doria Raglandová zachytení v taxíku.

Harry a Meghan sa pred rokmi vzdali kráľovských povinností a presťahovali sa do Spojených štátov. Tridsaťosemročný princ odvtedy opakovane kritizoval kráľovskú rodinu aj bulvárne médiá, ktoré obvinil z obťažovania, a uviedol, že čiastočne prispeli k jeho rozhodnutiu opustiť monarchiu. Princ dlhodobo hovorí o zasahovaní tlače, ktorej kladie za vinu smrť svojej matky, princeznej Diany. Tá zomrela v roku 1997 v Paríži pri autonehode, keď ju prenasledovali paparazzovia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok