Výstavba nemocnice v Martine je zrealizovateľná, myslí si Bittó Cigániková aj primátor Danko

ta3
17.5.2023 21:13

Do tendra na výstavbu nemocnice v Martine sa neprihlásil nikto z Európskej únie. Je preto čoraz pravdepodobnejšie, že z Plánu obnovy a odolnosti nepostavíme ani Rázsochy a ani nemocnicu v Martine. V relácii Téma dňa diskutovali primátor Ján Danko a poslankyne NR SR Veronika Remišová a Jana Bittó Cigániková.

Nová vláda

Remišová si nemyslí, že je správne nazývať novú vládu úradníckou, pretože vlády odborníkov v iných krajinách vznikali na pôde parlamentu. "Tu v zásade pani prezidentka len oznámila verejnosti a parlamentu, aké mená sa do vlády rozhodla nominovať,“ dodala Remišová, ktorá si myslí, že tento proces "mal byť naopak a mal začať od parlamentu“.

Bittó Cigániková podporuje skutočnosť, že vládu chaosu vymení vláda premiéra Ódora a zároveň vyjadrila podporu prezidentke. “S ohľadom na náladu v krajine, si myslím, že by sme mali myslieť na ľudí a skúsili kultivovane dotiahnuť toho polroka,“ povedala poslankyňa SASKY.  Na margo rozhovoru Richarda Sulíka s prezidentkou dodala, že to s kauzou Dubaj nemá nič spoločné.

Nemocnica v Martine

Chaos vládne aj v Pláne obnovy. Ohrozená môže byť výstavba nemocnice v Martine. Primátora mesta Martin Jána Danka prekvapilo, že o tender nejavila záujem žiadna firma. “Ja osobne si myslím, že sa nemocnica postaviť dá.“ Za výhodu vidí, že leží na zelenej lúke a z technického hľadiska by stavbu bolo možné zrealizovať. “Bolo by pekné, keby sa aj na Slovensku našli stavbári, ktorí ukážu, že sa nemocnica nemusí stavať 10 alebo 20 rokov.“

Za nezáujmom veľkých spoločností vidí primátor Martina hlavne prísne kritéria a vysokú pokutu. Priznal tiež drobné technické chyby so stavebným povolením. Mesto ale podľa neho spraví všetko pre to, aby náležitosti formálno-technickej prípravy boli včas zabezpečené.  

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok