Gröhling aj Horecký kritizujú tretiu hodinu telesnej výchovy. Na domáce úlohy majú však rozdielny názor

ta3
16.5.2023 21:25

Štát v súčasnosti nie je garantom morálky. Politici nám nedávajú vzor čestnosti. Naopak, namiesto morálky tu máme chaos a čestnosť nahradila arogancia. Ukazuje sa to na súčasnej kauze Dubaj alebo na kauze Vlčana. Čo sa od takýchto vzorov dozvedia a naučia naše deti? Ako im v tom pomôže nový školský zákon? V relácii Téma dňa diskutovali bývalí ministri školstva Ján Horecký a Branislav Gröhling (SASKA).

tema_dna_162.jpg
TA3

Domáce úlohy

Dobrovoľné domáce úlohy podľa Gröhlinga fungujú už na desiatkach škôl. Vyučovanie je na nich inak zostavené, majú viacej blokového vyučovania a učitelia musia zaujať a učivo iným spôsobom vysvetliť, tvrdí bývalý minister SASKY. “Vyučovanie má prebiehať v škole, toto bola jedna vec, ktorú chce chceli zaviesť do nového kurikula.“

Horecký by nezakázal domáce úlohy, dodal ale, že sa pri nich nedá zaviesť jedno pravidlo. Súhlasí však s Gröhlingom, že “domáca úloha nemá nahrádzať to, čo sa má diať v škole“.

Niektoré časti nového kurikula sa dočkali kritiky zo strán odborových zväzov. Horecký uisťuje, že sa na rozdelení vzdelávacieho obsahu a režimu vysvedčení “nič dramaticky nemení“. 

Celú časť relácie Tému dňa si môžete pozrieť nižšie:

V druhej časti relácie Téma dňa sa k Aliancii bez Mostu-Híd vyjadril bývalý poslanec Národnej rady SR György Gyimesi.


Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok