Gröhling aj Horecký kritizujú tretiu hodinu telesnej výchovy. Na domáce úlohy majú však rozdielny názor

ta3
16.5.2023 21:25

Štát v súčasnosti nie je garantom morálky. Politici nám nedávajú vzor čestnosti. Naopak, namiesto morálky tu máme chaos a čestnosť nahradila arogancia. Ukazuje sa to na súčasnej kauze Dubaj alebo na kauze Vlčana. Čo sa od takýchto vzorov dozvedia a naučia naše deti? Ako im v tom pomôže nový školský zákon? V relácii Téma dňa diskutovali bývalí ministri školstva Ján Horecký a Branislav Gröhling (SASKA).

tema_dna_162.jpg
TA3

Pohyb a alkohol

Gröhling pripomenul kritiku riaditeľov škôl na adresu povinnej hodiny telesnej výchovy, nakoľko to vidí nezrealizovateľne. “Štyridsaťpäť minút nám nepomôže k tomu, aby žiaci športovali,“ dodal Gröhling. Podporiť by sa podľa neho mali popoludňajšie voľnočasové aktivity.

"Dve alebo tri hodiny pohybu deťom nestačia, tých musí byť 15 a viac“ myslí si Horecký. Pripomenul že máme rozpracovaný systém ako dosiahnuť realizovanie športu v školách.

Zvláštny odkaz však posiela skutočnosť, že sa v parlamente schválila tretia hodina telesnej výchovy a zároveň zavelenie Richarda Sulíka v Dubaji, že treba vypiť celý bar.

Gröhling ale považuje za nefér dávať “do pomeru to, čo bolo hrubo pretláčené proti odporu všetkým ostatným a to, že nikdy neurobíme oslavu alebo rozlúčkový večierok“. Pripomenul, že Sulíkova oslava v Dubaji nebola platená zo štátnych peňazí.

Horecký sa nestotožňuje s názorom, že je alkohol považovaný za bežnú súčasť spoločenských a pracovných stretnutí. Na druhej strane podľa Horeckého nemožno zaviesť prohibíciu vo všetkých verejných organizáciách.

Gröhling reagoval aj na vyjadrenia Jaroslava Naďa, podľa ktorého SASKA lobovala u prezidentky za zmenu ministerského mena vo vláde odborníkov za účelom zatajenia Sulíkovej kauzy. “Takéto niečo sa určite nedialo,“ dodal s tým, že Naďovi by nič neveril.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok