Rusko uviedlo, že počas nočného ostreľovania Ukrajiny zasiahlo všetky ciele

ta3 tasr
16.5.2023 13:29

Rusko v utorok vyhlásilo, že všetky ciele určené jeho armádou boli v počas nočného raketového útoku na Ukrajinu zasiahnuté. Kyjev predtým oznámil, že zostrelil takmer 20 ruských rakiet. Informuje agentúra AFP.

Rusko uviedlo, že počas nočného ostreľovania Ukrajiny zasiahlo všetky ciele
TASR/AP

Ministerstvo obrany v Moskve uviedlo, že presne navádzané rakety dlhého doletu cielili na sklady "s muníciou, zbraňami a vojenským vybavením dodanými západnými krajinami" a "všetky určené ciele boli zasiahnuté".

Šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko už skôr informoval, že Rusko podniklo na Kyjev v utorok v skorých ranných hodinách intenzívny letecký útok a využilo pri tom kombináciu rakiet odpaľovaných zo vzduchu, mora a zeme. Útok bol "výnimočný svojou hustotou - maximálny počet útočiacich rakiet za najkratší čas", vyhlásil Popko.

Na ukrajinskú metropolu Moskva útočila už ôsmykrát tento mesiac. Ostreľovanie obnovila po niekoľkých týždňoch a pred očakávanou ukrajinskou protiofenzívou.

"Podľa predbežných informácií bola drvivá väčšina nepriateľských cieľov vo vzdušnom priestore Kyjeva zistená a zničená," uviedol Popko.

Ukrajinské vzdušné sily oznámili, že Rusko vypálilo 18 rakiet rôznych druhov, vrátane dronov, riadených striel a balistických rakiet. Všetky boli zachytené a zostrelené, informoval hovorca vzdušných síl Jurij Ihnat.

Na Kyjev bolo vypálených zo stíhačiek MiG-31K šesť hypersonických balistických rakiet Kinžal, z lodí v Čiernom mori deväť riadených striel a zo zeme tri riadené strely S-400, napísal Ihnat na sociálnej sieti Telegram.

Po prvej vlne Rusko vypálilo aj útočné drony Šáhid iránskej výroby a podniklo vzdušnú výzvednú akciu, dodal Ihnat.

Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov označil šesť zostrelených Kinžalov za neuveriteľný úspech.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok