Fico: Žiadna úradnícka vláda, ale vláda Zuzany Čaputovej. Je predurčená na neúspech

ta3/hm, pm/ TASR
16.5.2023 11:13

Robert Fico (SMER-SD) na tlačovej besede oznámil, že úradnícka vláda, ktorá sa ujala svojej funkcie 15. mája, je vláda Zuzany Čaputovej. Avizoval tiež, že je predurčená na neúspech. Vyjadril sa aj k ceste Richarda Sulíka (SASKA) na výstavu Expo v Dubaji a následnej párty. Pripomenul aj svoj postoj k dodávkam zbraní na Ukrajinu.

tb_442.jpg
TA3

"Musí byť z toho vyvodená zodpovednosť," povedal Fico o párty po Expe v Dubaji s tým, že by sa tomu mal venovať aj nový minister hospodárstva.

"Nikto nemôže poraziť jadrovú veľmoc konvenčnými zbraňami," vyhlásil Fico na margo avizovaných dodávok zbraní Ukrajine, ktoré sú výsledkom cesty Volodymyra Zelenského po Európe. Predseda Smeru-SSD zároveň dodal, že v tejto otázke oceňuje prístup Číny, Brazílie a pápeža Františka.

Žiada tiež stretnutie s ministrom obrany Martinom Sklenárom, na ktorom by vysvetlil, v akom stave je naša munícia, a priblížil spôsob odovzdávania zbraní na Ukrajinu. Smer-SD takisto chce, aby vláda odborníkov predložila k návrhom týkajúcim sa zdražovania potravín návrh na skrátené legislatívne konanie, aby sa mohli zákony prerokovať ešte tento týždeň.

Minister obrany by mal čo najskôr prísť rokovať s poslancami Smeru-SD. Šéf strany Robert Fico pripomenul, že parlamentný brannobezpečnostný výbor nemá predsedu, keďže Juraja Krúpu (SASKA) parlament odvolal. 

Preto chce, aby Sklenár prišiel rokovať s poslancami. Chce vedieť, či majú naši vojaci čím strieľať, ak by bolo treba použiť naše ozbrojené sily. Smer-SD tiež žiada, aby minister prevzal zodpovednosť za to, ako sa organizovalo odovzdanie zbraní Ukrajine.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok