Čo majú spoločné Musk a Epstein? Majiteľ Twitteru sa musí postaviť pred súd

ta3/ Samuel Drozda
16.5.2023 12:54

Elon Musk bol predvolaný v súvislosti so žalobou teritória Amerických panenských ostrovov, píše BBC. V súdnom spore obvinili banku z Wall Street, že umožnila Jeffreymu Epsteinovi, aby obchodoval so ženami na sexuálne zneužívanie.

Čo majú spoločné Musk a Epstein? Majiteľ Twitteru sa musí postaviť pred súd
AP

Žaloba vyzýva šéfa Tesly, aby odovzdal dokumenty, ktoré preukazujú komunikáciu medzi ním, bankou JP Morgan Chase a Epsteinom. Musk však v prípade nie je obvinený, píše BBC. V pondelok zopakoval, že popiera, že Epstein mu poskytol finančné poradenstvo.

Jeffrey Epstein zomrel vo väzení v New Yorku v roku 2019, keď čakal na súdny proces v súvislosti s obvineniami z obchodovania s ľuďmi na sexuálne účely.

Panenské ostrovy žalujú banku JP Morgan Chase za údajnú pomoc s údajnými Epsteinovými zločinmi. Prípad hovorí o tom, že Epstein a ďalší mali sexuálne zneužívať ženy, ktoré boli unesené na jeho súkromný ostrov Little St. James.

Vláda Panenských ostrovov obvinila banku, že nekonala, keď sa ukázali varovné signály o údajných zločinoch. Banka obvinenia odmietla.

Epstein bol ako finančník klientom JP Morgan od roku 2000 do roku 2013. Musk bol takisto zákazníkom banky, ktorá mala niekoľko rokov na starosti obchodné bankovníctvo spoločnosti Tesla.

Musk v pondelok na Twitteri uviedol, že návrh, že si nechal poradiť od Epsteina, bol "idiotský" a zosnulého finančníka nazval "hlúpym podvodníkom".

Epstein, ktorý bol v roku 2008 odsúdený za požadovanie prostitúcie od maloletého, sa pohyboval v spoločenských kruhoch, ktoré zahŕňali princa Andrewa a bývalých prezidentov Donalda Trumpa a Billa Clintona, ako aj mnohé kľúčové postavy podnikateľského sveta.

Prokurátori ho v roku 2019 obvinili, že prevádzkoval "rozsiahly systém" neplnoletých dievčat, ktoré mal ponúkať na sex. Banka JP Morgan Chase poprela, že by o Epsteinových zločinoch vedela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok