Politologička Világi: Hegerov kabinet zlyhal. Expremiér precenil svoje schopnosti, súhlasil Zala

ta3/Dominik Pálka
15.5.2023 21:04

Prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok oficiálne odovzdala poverovacie listiny novým ministrom úradníckej vlády. Politologička Aneta Világi v relácii Téma dňa povedala, že kabinet Eduarda Hegera zlyhal. Bývalý poslanec parlamentu a europarlamentu Boris Zala si myslí, že Heger precenil svoje schopnosti.

tema_dna_144.jpg
TA3

"Pozrime sa na prezidentku Čaputovú. Ani jedného prezidenta sme nemali tak kontinuálne zamestnaného neschopnosťou vlády riadiť tento štát," kritizoval exposlanec Zala. 

"Vystupovanie Hegera nebolo vystupovaním odchádzajúceho premiéra, ale vystupovanie propagandistu svojej budúcej politickej strany," dodal s tým, že Heger nepochopil rozdiel medzi výkonom štátnej funkcie a straníckou propagandou.

Nenašiel sa v pozícii premiéra

Politologička Világi povedala, že Eduard Heger sa nenašiel v pozícii premiéra. "K financiám mal bližšie. Pozícia premiéra je však odlišná od ministra financií. Je tam potrebné viac, aby to bol politik, ktorý ťahá víziu a tvorí politiku," vysvetlila. Zala súhlasil. Heger podľa neho precenil svoje schopnosti.

Úradnícka vláda nepotrebuje súťažiť o voliča. "Nemusia zvádzať politický zápas a byť za pekných. Čaká ich však zápas s parlamentom, kde potrebujú podporu pre návrhy. Tento kabinet nie je chránený od toho, že sa voči nemu budú vyhradzovať politici v rámci kampane," uviedla Világi.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok