Politologička Világi: Hegerov kabinet zlyhal. Expremiér precenil svoje schopnosti, súhlasil Zala

ta3/Dominik Pálka
15.5.2023 21:04

Prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok oficiálne odovzdala poverovacie listiny novým ministrom úradníckej vlády. Politologička Aneta Világi v relácii Téma dňa povedala, že kabinet Eduarda Hegera zlyhal. Bývalý poslanec parlamentu a europarlamentu Boris Zala si myslí, že Heger precenil svoje schopnosti.

tema_dna_144.jpg
TA3

Odchod Eduarda Hegera a jeho vlády sprevádzali ťažko pochopiteľné úsmevy a poďakovania prezidentky. Ostáva dúfať, že Zuzana Čaputová bude so svojou prázdninovou vládou úspešnejšia.

Politologička Aneta Világi uviedla, že miera sebareflexie Eduarda Hegera je porovnateľná s ostatnými odchádzajúcimi premiérmi v minulosti. "Je to prirodzené pre politikov. Odchod z funkcie v podstate znamená, že vstupujú do etapy zápasu o voliča z inej pozície. Pre politika je sebaprezentácia v dobrom svetle prirodzená, je to spôsob, ako oslovuje voliča," povedala.  

Myslí si, že spokojnosť nie je na mieste, keďže kabinet Eduarda Hegera podľa jej slov zlyhal v napĺňaní programových priorít. "V tomto úspešní neboli a došlo aj k rozpadu vlády," dodala. 

Sú vďační, že odišiel, povedal Zala

Bývalý poslanec parlamentu a europarlamentu Boris Zala ironicky povedal, že "slová vďaky, ktoré zazneli z úst rôznych ľudí, spočívali v tom, že sú mu vďační za to, že odišiel"

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok