Kyjev postupuje v oblasti Bachmutu. Úspech je však len čiastočný, uviedol vojenský veliteľ Syrskyj

ta3 čtk
15.5.2023 09:45

Ukrajinské vojská postupujú v oblasti východoukrajinského Bachmutu, a to napriek mimoriadne ťažkým podmienkam, uviedol na mediálnej platforme ukrajinskej vlády Military Media Center veliteľ ukrajinských pozemných síl Oleksandr Syrskyj.

Kyjev postupuje v oblasti Bachmutu. Úspech je však len čiastočný, uviedol vojenský veliteľ Syrskyj
TASR/AP

"Postup našich vojsk v oblasti Bachmutu je prvým úspechom ofenzívy počas operácie s cieľom zaistiť ochranu Bachmutu," uviedol Syrskyj. "Posledných niekoľko dní ukázalo, že sme schopní postupovať vpred a likvidovať nepriateľa v mimoriadne zložitých podmienkach," zdôraznil. "Je to iba čiastočný úspech a týmto spôsobom ho treba vnímať," dodal Syrskyj.

Správy o čiastkových úspechoch ukrajinských síl v oblasti Bachmutu prichádzajú už niekoľko dní. Minulý týždeň námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová oznámila, že ukrajinské sily postúpili na bachmutskom úseku fronty o dva kilometre.

Ukrajinský postup severozápadne od Bachmutu v oblasti medzi Bohdanivkou a Berchivkou potvrdil cez víkend americký Inštitút pre štúdium vojny. Ruskí internetoví komentátori upozorňovali minulý týždeň na prelomenie ruských obranných pozícií na niekoľkých miestach Doneckej oblasti a písali v tejto súvislosti o začiatku dlho očakávané ukrajinské protiofenzívy. 

Ruské ministerstvo obrany správy o prelomení ruskej obrany poprelo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok