Dáni si poradili s Maďarskom. V súboji s nováčikom šampionátu jednoznačne dominovali

ta3 tasr
13.5.2023 18:22

Hokejisti Dánska odštartovali svoje účinkovanie v základnej A-skupine na MS triumfom nad Maďarskom 3:1. Severania vo fínskom Tampere v súboji s nováčikom šampionátu herne jednoznačne dominovali. Pod ich víťazstvo sa dvoma gólmi v presilovke podpísal Nikolaj Ehlers, útočník Winnipegu Jets z NHL.

Dáni si poradili s Maďarskom. V súboji s nováčikom šampionátu jednoznačne dominovali
TASR/AP

Dáni nastúpia v ďalšom stretnutí skupiny proti Francúzsku  sobotu o 15.20 SELČ, Maďarsko bude hrať už o 11.20 h s USA.

Maďari sa medzi elitou predstavili prvýkrát po siedmich rokoch a za favoritom od začiatku zaostávali. Dánsko už v prvej tretine prestrieľalo súpera 17:2, no brankár Bálizs prvýkrát kapituloval až na konci 16. minúty - Nicklas Jensen našiel v presilovke krížnou prihrávkou Ehlersa a ten strelou do odkrytej bránky otvoril skóre. Aj druhý gól padol z hokejky Ehlersa v početnej výhode, v polovici stretnutia ním zvýšil na 2:0. Maďarský tím dokázal v tretej časti duel zdramatizovať, keď sa v 47. minúte zblízka presadil Sofron. Trojbodový zápis však Dánom potom poistil Poulsen.

Bence Bálizs, brankár Maďarska: "Bol som často v permanencii, ale dlho sme držali nádej na bodový zisk. V tretej tretine sme hrali veľmi dobre, ale napokon to nestačilo. Musíme sa teraz dobre pripraviť na zápas proti USA"

Nikolaj Ehlers, autor dvoch gólov Dánska: "Až krátko pred zápasom som sa dozvedel, že napriek problémom s poistkou môžem nastúpiť. Máme tu dobrý tím, dnes sme to dokázali a sme šťastní, že sme do turnaja vstúpili víťazstvom. Mali sme v stretnutí navrch, získali sme tri body a pokračujeme ďalej."

A-skupina:

Maďarsko – Dánsko 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 47. Sofron (Szabó, Bartalis) - 16. Ehlers (N. Jensen, Russell), 30. Ehlers (M. Lauridsen, N. Jensen), 52. Poulsen (Lassen, Storm). Rozhodcovia: Bloski (Kan.), MacFarlane (USA) - Hautamäki (Fín.), Mackey (Kan.), vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 7633 divákov.

Maďarsko: Bálizs – Stipsicz, Fejes, Pozsgai, Szabó, Kiss, Horváth, Hadobás, Garát – Sebök, Galló, Hári – Sofron, Bartalis, Erdély – G. Nagy, Papp, Terbócs – K. Nagy, Csanyi, Vincze
Dánsko: Dichow – Lassen, M. Lauridsen, Koch, Jensen Aabo, O. Lauridsen, M. Jensen, Krogsgaard – N. Jensen, Ehlers, Russell – Storm, Poulsen, Bödker – Mölgaard, Aagaard, Andersen – Bau Hansen, Scheel, Wejse – Olesen

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok