Mladý Američan zastrelil svoju priateľku, pretože išla na potrat, s čím nesúhlasil

TA3 ČTK
13.5.2023 07:32

Mladý Američan v stredu v texaskom Dallase zastrelil svoju priateľku, pretože išla na potrat, s čím nesúhlasil, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na políciu. Muž je teraz vo väzbe, čelí obvineniu z vraždy.

Mladý Američan zastrelil svoju priateľku, pretože išla na potrat, s čím nesúhlasil
TASR/AP

V Texase sa od minuloročného prelomového rozhodnutia najvyššieho súdu USA, ktorý zrušil ústavnú ochranu práva na potrat a umožnil o ňom rozhodovať jednotlivým americkým štátom, potraty podľa AP prakticky nevykonávajú. Dvadsaťšesťročná Gabriella Gonzalezová sa preto rozhodla, že potrat podstúpi v štáte Colorado.

Keď sa odtiaľ vrátila, stretla sa na parkovisku v Dallase so svojím 22-ročným priateľom Haroldom Thompsonom, ktorý ju ale napadol a začal škrtiť. "Predpokladá sa, že podozrivý je otcom dieťaťa," uviedla polícia. "Podozrivý nechcel, aby šla Gonzalezová na potrat," poznamenala k dôvodom jeho útoku.

Po chvíli Thompson podľa videozáznamu z miesta činu vytiahol zbraň a Gonzalezovú strelil do hlavy. Keď padla na zem, vystrelil na ňu ešte niekoľkokrát. Podozrivý bol zatknutý v ten istý deň. Vo väzbe je bez možnosti prepustenia na kauciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok