Rusi ostreľovali ukrajinský Mykolajiv a Chmelnyckú oblasť. Úrady hlásia osem zranených

TA3 ČTK
13.5.2023 07:27

Traja ľudia utrpeli dnes v skorých ranných hodinách zranenia pri ruskom ostreľovaní mesta Mykolajiv na juhu Ukrajiny. Informoval o tom denník The Kyiv Independent s odvolaním sa na starostu mesta Oleksandra Sjenkevyča.

Päť zranených si podľa agentúry Unian vyžiadalo ruské ostreľovanie v západoukrajinskej Chmelnyckej oblasti. Nad veľkou časťou Ukrajiny, vrátane Kyjeva, bol v noci na dnešok znovu vyhlásený letecký poplach. 

Leteckú pohotovosť začali okolo 1:10 miestneho času (0:10 SELČ) najprv vyhlasovať regióny na juhu a východe Ukrajiny, zhruba o hodinu neskôr potom aj Kyjev a jeho okolie. Tam Rusko útočilo bezpilotnými lietadlami, proti ktorým zasahovala protiletecká obrana.

Starosta Mykolajiva uviedol, že ruský útok mieril na miestnu továreň, ktorá začala horieť, rovnako ako tri byty v priľahlom päťposchodovom obytnom dome. Jeden zo zranených civilistov bol prevezený do nemocnice, ďalší dvaja boli ošetrení na mieste.

V Chmelnyckej oblasti na západe Ukrajiny zasiahol ruský útok v noci na dnešok kritickú infraštruktúru, oznámili miestne úrady. Objekt sa nachádza mimo obývanej oblasti. V meste Chmelnyckyj boli podľa úradov v dôsledku tlakovej vlny poškodené vzdelávacie inštitúcie, zdravotnícke ústavy, administratívne i obytné budovy a priemyselné zariadenia.

"Nárazová vlna poškodila okná a dvere, črepiny skla zranili päť ľudí," uviedli úrady. Niektoré vlaky dnes pôjdu podľa zmenených cestovných poriadkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok